Legetøj – Finmotorik 3-5år

Jeg har for lidt tid siden anbefalet legetøj, der styrker finmotorikken blandt 1-3 årige børn Denne gang har jeg fundet finmotorisk legetøj for de lidt ældre nemlig 3-5år børn.

Netop finmotorikken bliver ikke mindre vigtig med alderen – holde en blyant, skrue låget af mælken, binde snørebånd, sætte en hårdelastik i og skære grøntsager – er alt sammen noget, der forudsætter en veludviklet finmotorik hos dit barn. Så hvis du alligevel mangler en gave eller nyt legetøj, så overvej hvad det skal kunne for dit barn. Hvis du vil styrke dit barns finmotorik, er disse forslag perfekte. Legetøjet herunder er sponsoreret af Prenesco til test.

Magic Brix

Ja, mon ikke du selv husker dem fra din barndom? Nogle kalder dem nuppers/nubbers, men disse hedder Magic brix. Det er fine byggeklodser, som kan sættes sammen på alle leder og kanter og som kræver, at dit barn kan placere klodserne korrekt i forhold til hinanden, så de hæfter sammen. De er vildt gode og sjove både for de mindste, men også for de større børn. Modellen nedenunder er lige et niveau sjovere til de ældste.

Køb Magic Brix til 198kr hos legebyen.dk

Magic Brix “Pull back”

Disse Magic Brix er fuldstændig som beskrevet ovenfor bare med “pull back” – hjulene kan trækkes tilbage og kører så fremad, ligesom ved nogle legetøjsbiler. Det gør, at klodserne lige bliver det sjovere at bygge med, da det giver mulighed for at afprøve køretøjerne på en anden måde. Jeg vil klart anbefale denne kasse til de 5årige. Den giver mulighed for at bygge en masse spændende modeller og samtidig udvikle finmotorikken.

Køb dem til 298kr hos Legebyen.dk

Påklædningsbamse

Den her bamse er bare SÅ smart! Udover at være fantastisk blød og lækker, så er den læge med termometer i lommen, en kitel og stetoskop om halsen. På bamsen er der gemt forskellige små finmotoriske øvelser. Stetoskopet skal knappes af, den ene sko har velcro, den anden har snørebånd, der er en lynlåslomme på kitlen, et lille termometer, som skal i lommen, et bælte der kan spændes også kan kitlen selvfølgelig også tages af. I det hele taget en masse fine ting, som dit barn kan lege med og udvikle sig sammen med sin nye bedste og blødeste ven.

Påklædningsbamse kan købes til 498kr hos legebyen.dk

Kasseapparat

Det her kasseapparat er altså lækkert. Udover den gode kvalitet,  så er der så meget god leg og læring i at have det stående derhjemme. Jeg havde helt glemt, hvor meget børn kan gå op i at lege butik og hvor meget læring, der ligger gemt! Varebetegnelser, valuta, regne, tal, taste ind på kasseapparat, agere købmand/kunde og den sociale kodeks omkring det, dankort og skrive kvittering.

Kasseapparatet kan købes til 299kr hos Renleg.dk

Sommerfugllarve

Sommerfugllaverne er egentlig blot en anden version af påklædningsbamsen ovenfor. Her er der forskellige udfordringer på larvens ryg i form af snørebånd, velcro, knapper, lynlås og spænder. Også er den jo også bare SÅ lækker blød, at jeg tror, jeg selv snupper den fra børneværelset;D.

Larven kan købes til 348kr hos Legebyen.dk

Skruesæt

Skruesættet her er i flotte farver, træ og lige noget for B herhjemme! Her kommer dit barns finmotorik og kreativitet altså virkelig på prøve. Det kræver en del øvelse at holde 2 dele sammen og bruge en skruetrækker samtidigt! Og så er det jo fantastisk, at det minder lidt om det, som far roder med i skuret;)

Kan købes til 298,75kr hos bornibalance.dk

God fornøjelse!

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr