Hvad gider du ikke lave? Så lav det;-)

Hvis jeg har børn i skolen, som er færdige med deres opgaver i fx matematik, så spørger jeg dem nogle gange; “Hvilket emnet hader du mest i matematik?” 

Se flere måder at øve matematik med dit barn her.

Det er højest sandsynligt det emne, som de trænger mest til at træne. Vi som mennesker er ikke vilde med at gøre ting, som vi er dårlige til. Det holder vi os gerne væk fra, undgår og laver en masse krumspring for at slippe for at forholde os til det. Jeg holder mig gerne væk fra fremmedsprog, da min hjerne klart er matematisk! Det er i matematikken, jeg oplever at være god, føler mig noget værd, kan klare udfordringerne og har succes. Sprog, oplevede jeg i min skoletid, var svært, grammatikken udfordrende også fik man en masse fokus, når de svære ord på et andet sprog skulle siges – nej tak! Og siden min skoletid har jeg holdt mig fra at lære mere sprog eller udfordre mig selv i den retning. Mange kender det sikkert med matematikken… for guds skyld ikke bed mig om at regne noget ud…eller brøker..Ja nu sveder du ikke?:).

Hele min pointe med opslaget er, at det jo pludselig er meget lettere at vide, hvor dit barn skal hjælpes og støttes. Hvad undgår dit barn? Hvad ‘hader‘ dit barn? Hvad synes dit barn er ‘åndsvagt‘? Der er lige HER dit barn skal hjælpes og udfordres.

Læs her hvordan du kan hjælpe læseglæde lidt på vej, hvilket sagtens kan overføres til andre emner.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr