Tællekæde

cropped-IMG_2019-10-16_16-52-12-1.jpg

Denne halskæde er super god til matematikundervisningen, eller når dit barn regner hjemme. Kæden er ret simpel at lave, en snor og Hamas perler

Jeg lavede tællekæden til Bjørn og den blev umiddelbart et større hit, end jeg lige havde regnet med.

Der er i alt 100 perler på kæden af elastiksnor, 10 i hver farve. Kæden bruger han så til at regne ting ud, som opstår i løbet af dagen.

Han får øvet nogle forskellige strategier til plus og minus. Han ved nu at “12” er 10 perler altså en hel farve også 2 mere. På den måde hjælper perlerne ham med at opbygge en forståelse af vores titalssystem og en strategi som gør det lettere “at have i hovedet” fremadrettet.

Og en lille anbefaling: Lav snoren længere end perlerne fylder, så skal de ikke kæmpe så meget finmotorisk også – Bjørn nægtede dog en længere.

Hvis dit barn er godt i gang med at tælle, så kan du med fordel introducere det til denne Leg&Lektie cirkel, som kan være en god støtte.

Eller køb alle de færdigttrykte Leg&Lektie cirkler til matematik her.

Butikken

Copyright – husk at indberette!

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
 
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Skole- og førskolecirkler

Vi anbefaler...

Førskole

0. klasse
legoglektie@gmail.com

Terningspil

Dette spil med terning er sjovt for de fleste førskole eller nye skolebørn. Slå med en terning, skriv tallet, tegn streger og prikker. Spillet hjælper dit barn til at få en begyndende talforståelse igennem tallets udseende, mængde og lyd. Du

Læs mere
3-5år
legoglektie@gmail.com

Sigurds univers

Sigurd den SEJE Ham Sigurd er altså FANTASTISK! Udover de gode programmer på DR Ramasjang, så laver han jo også bøger og et helt univers med historietiltag.  Vi har  to af hans bøger herhjemme, og de er SÅ gode til

Læs mere
Matematik
legoglektie@gmail.com

Lær om regnehieraki – hjælp i matematik

Det er vigtigt, at dit barn kender sit regnehierarki, når han/hun skal regne. Hierarki kommer fra græsk og er to sammensatte ord af Hieros (hellig) og arkho (regel) – Hellig regel.  Det betyder, at det er regler, som skal overholdes.

Læs mere
0. klasse
legoglektie@gmail.com

Læseforberedende opgaver

Disse læseforberedende opgaver er en lille smagsprøve på en del af “Lær at læse” – pakken, som er en komplet samling af opgaver, vejledning, tekster og spil, der kan styre dit barns læsning hjemme fra 4-8år. Se “Lær at læse”

Læs mere
Scroll til toppen