Leg med alfabetet

Jeg oplever igen og igen at forældre meget gerne vil hjælpe deres børn med at lære bogstaver, men det er super svært at finde på sjove og lidt anderledes måder i en travl hverdag.

Derfor lavede vi disse små bogstavcirkler med hele alfabetet, en illustration og på bagsiden en aktivitet med bogstavet.

Bjørn og jeg testede dem den anden dag og lad mig bare sige, at vi havde det sjovt og kunne næsten ikke stoppe med at grine over især aktiviteten, hvor vi skulle skrive og gætte bogstaver med tungen!

Målgruppe: 3 – 8år

Bogstavcirklerne kan bruges i mange forskellige aldre og niveauer, som du kan læse om længere nede.

Find andre lege med alfabetet her.

Desuden har vi lavet et helt læringshæfte til køb, hvor du som forældre får en vejledning i, hvordan du på en sjov måde kan implementere bogstaver eller bogstavers lyde i hverdagen.

Arket her kan du også bruge, hvis du vil variere lidt imellem leg med kroppen og stillesiddende arbejde med bogstaver. Desuden er det godt at have en fælles referenceramme til alfabetet, når I leger, laver opgaver eller spiller og her kan læringscirklen her med fordel bruges, da den kan tage med på tur, hvilket en plakat ikke kan.

Aldersindelt aktiviteter:

3-5år: Som du kan se her på billede er Eskild godt i gang med at lege med cirklerne. Han er 3 år og kender faktisk kun sit eget forbogstav E. Derfor bruger vi ikke cirklernes bogstaver endnu, men illustrationerne. Grunden til at vi stadig bruger cirklerne er, at han så stille og roligt bliver præsenteret for bogstavernes udseende. Ved illustrationer han genkender let fx fisk – siger jeg så “Ja, og her er et f for fisk”. Han fatter nada af det endnu, men så har han hørt det første gang og min oplevelse er helt klar at en lille del hænger fast og sammen med de andre aktiviteter ender det op med, at han også kan bogstaverne en dag.

6-8år: I denne aldersgruppe kan bogstavcirklerne bruges mere direkte. Tag cirklerne ud af nøgleringen og træk en eller vælg en tilfældig på nøgleringen. Læs bogstavet, sig navnet på illustrationen, kør evt fingeren på bogstavet og læs aktiviteten bagpå, som I så skal udføre. Legen kan laves mange gange, og du og dit barn kan også trække 2 cirkler, så I skal lave en anden aktivitet med bogstavet end den, som lige står bagpå.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr