Faglig læsning i matematik – gratis opgaver

IMG_2020-05-27_08-40-09

I begyndelsen af mellemtrinnet bliver dit barn præsenteret for faglig læsning i matematik. Dit barn kan sidde med en følelse af, “hvorfor er der pludselig bogstaver og læsning med i matematik?”. Det handler om at kunne forstå et indhold, og derefter kunne lave matematik ud fra indholdet. Ligesom når du øver læsning i dansk med dit barn, er det vigtigt at dit barn gentager det, og derved bliver tryg ved det. Jeg oplever ofte at børn, der tidligere var rigtig gode i matematik pludselig kommer til at kæmpe med matematikken, da sproget ikke følger med. Læringscirklen her med matematikord, kan være en rigtig god støtte til børn med vanskeligehder i at afkode teksten, ligesom cirklen der giver hjælp til at læse en opgave.

Læs desuden mere om, hvordan du kan guide dit barn, når det har brug for hjælp til opgaverne her.

Målgruppe: 8 – 12 år.

Mål: Tekstforståelse i matematik, Kobling mellem tekst og matematik, Tal.

Her finder du 16 opgaver til både 3. klasse, 4. klasse, 5. klasse og 6. klasse. De gratis opgaver til matematik er gode til at få øvet faglig læsning med dit barn. Der er mange varierende opgaver herunder, men som alle indeholder faglig læsning – både hvor dit barn skal læse og forstå, men også hvor dit barn selv skal udarbejde teksterne, og øve sig på at koble tekst sammen med matematikken. 

Se alle vores matematikopgaver her.

Det er vigtigt for dit barn, at få faglig læsning i matematik ind under huden, da det er en stor del af matematikfaget i løbet af hele folkeskolen. 

Butikken

Copyright – husk at indberette!

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
 
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Skole- og førskolecirkler

Vi anbefaler...

Førskole

Påske
legoglektie@gmail.com

Påskeopgaver

Jeg har lavet et påskehæfte til Eskild på 3 år og Bjørn på 6 år, som er blevet testet lidt før tid, så I kunne have dem til påsken! Og så lavede jeg lige et hæfte til de 7-9 årige,

Læs mere
Alsidig personlig udvikling
legoglektie@gmail.com

Leg&Lektie cirkler med følelser

Køb cirklerne færdigtrykte her. Så er læringscirklen med humør og trivsel færdig til print. Cirklen er lavet ud fra en plakat, som jeg tidligere har lavet, og som du kan se her. Her kan du også læse lidt mere om

Læs mere
5. klasse
legoglektie@gmail.com

Leg&Lektie cirkel med skrivehjælp

Her er en læringscirkel til min kommende 7. klasse i dansk. Cirklen er til hjælp, når de skal skrive en tekst i timerne eller lave en aflevering. Cirklen her giver den et godt værktøj til at huske det meste, når

Læs mere
@hererderenvoksen
legoglektie@gmail.com

Puttekasse

Den simpleste puttekasse!⠀⠀Denne puttekasse kan bruges til de helt små børn!⠀Alder: Fra ca. 9mdr. ⠀⠀Funktion: Øje-/hånd koordination, rumlig forståelse, fordybelse m.fl. ⠀⠀Den kræver en kasse (gem altid skotøjsæsker da de er super gode til alt muligt) og noget at putte

Læs mere
Scroll til toppen