Søg
Close this search box.

Skolestart – er dit barn klar til skolestart?

Skal dit barn starte i 0. klasse i år? Så læs med her!

 

Vores små poder havde med i skole, og selv kan klare ved skolestart, for at gøre hverdagen lettere for dit barn. Vi er helt enige om, at børn skal støttes, guides og hjælpes af en voksen i den alder, men hvis dit barn er klar til at lære disse ting, så hjælpe endelig dit barn med det. Det er ofte svært for læreren at fx skulle binde snørrebånd på 25 par sko, hvis de også skal tørre numse og næse, hjælpe med konflikter, kommunikere med forældre og lave god undervisning. Så pluk ud og brug hvad du kan bruge og smid det væk, du ikke tænker er realistisk for dit barn. Børn er FORSKELLIGE!

Skolelisten – gode råd til skolestart

Som lærer oplever jeg, at de fleste periodiske indlæringsvanskeligheder hos børn skyldes træthed og for sent i seng, manglende sund mad og konflikter i familien. Disse 3 ting blokerer hurtigt dit barn, så det ikke får det optimale ud af skolegangen, og i hvert fald de første 2 punkter er forholdsvis lette at justere på;-)

  1. Kom ordentlig tid i seng! Det vil sige, at dit barn skal i seng allerede kl. 19-20 afhængig af alderen.
  2. Spis en god og mættende morgenmad.
  3. Kom til tiden! Dit barn er ikke fra start inkluderet i fællesskabet, hvis det kommer senere end alle andre.
  4. Lade dit barn være med til at pakke idrætstøj i tasken, så de ved, hvad der er i.
  5. Lad altid dit barn have spidset blyanter, viskelæder, lineal og farver i penalhuset. Og tjek det ofte, mindst en gang i uge, da skoler er penalhus-slugere!
  6. Sunde, store og mættede madpakke. Mange forældre smørrer for små madpakker, og undervurderer hvor meget deres børn egentlig spiser.
  7. Binde snørrebånd eller kun tage sko med velcrolukning på – også til idræt!
  8. Have øvet og lært dit barn basale sociale færdigheder; Hvordan spørger man om nogle vil lege? Hvordan siger man stop? Hvornår må man tale, hviske og råbe? Vente til det bliver deres tur. Ikke afbryde andre. At acceptere at alle er forskellige. At lytte til andre.
  9. Lære dit barn selv at gå på toilettet.
  10. Give dit barn tøj med, som passer til vejret og lad dem selv bære det og hænge det op.
  11. At dit barn kan klippe med en saks.
  12. At dit barn kan holde på en blyant og farve og tegne.
  13. Kunne sige PYT og UNDSKYLD.

Sociale færdigheder inden skolestart

Dit barns børnehave har inden skolestart vurderet dit barns skoleparathed ud fra sociale færdigheder. Dem kan du læse mere om her.

Se vores skolestartpakker, som er en samlet pakke med vejledninger, spil, lege og opgaver, der kan forberede dit barn på skolestart ved at kende til bogstaver og tal, mængder og form. 

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr