Søg
Close this search box.

Øve skole

Herhjemme træner vi skole – Jeps, andre synes måske, at vi er tosset (det er vi også, men det er ikke derfor!).

Her kan du få nogle gode råd til hvordan du forbereder dit barn på skolestart:

  • Sidde stille. Ja, for mange børn kræver det træning at sidde på en stol. Find ud af hvordan dit barn bedst sidder stille. Skal dit barn have en blød bold i hånden, sidde uden ryglæn, på en pude eller noget helt andet.
  • Modtage længere beskeder. Træn at dit barn kan modtage lidt længere beskeder med flere gøremål i et. Fx”Nu vil jeg gerne have, at du går ned på værelset, henter en bil og en bog.” Også hele tiden udvide detaljer og opgaverne fx “Vil du hente den blå bil på værelset, sandalerne i garderoben og gaflen i køkkenet.” Det er vigtigt, dit barn får trænet og udviklet en strategi for at huske og gennemføre længere beskeder.
  • Se en opgavebog. Køb en arbejdsbog/opgave til dit barn og sid i rolige stunder og lav små opgaver sammen. På den måde lærer og træner dit barn en opgaves opbygning og bliver præsenteret for forskellige opgavetyper.
  • Hvordan er en skoledag? Snak med dit barn om, hvordan en skoledag er inddelt og prøv at følg rytmen fra en skole hjemme i en weekend.
  • Træn finmotorik, så dit barn kan holde på en blyant og lineal.
  • Højtlæsning, så dit barn kender til formen at lytte og fordi det udvider ordforrådet.
  • Vis billeder, bøger og videoer af en skoledag. Jo mere dit barn ved i forvejen, jo mere kan det koncentrere sig om de nye sociale relationer og andre nye ting.

Se også vejldning til andre gode råd til, hvordan du kan gære dit barns skolestart lettere og sjovere her.

Se vores skolestartpakker, som er en samlet pakke med vejledninger, spil, lege og opgaver, der kan forberede dit barn på skolestart ved at kende til bogstaver og tal, mængder og form. 

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr