Boganmeldelser til 3. klasse

I 3. klasse har dit barn læst i et par år og læser bøger med lixtal 15-20.

Det er vigtigt at styrke dit barns lyst til at læse, for læseuniverset skaber mulighed for, at dit barn kan identificere sig med andre end de børn, som dit barn går i skole med. Det er vigtigt, at dit barn finder bøger, som dit barn finder interessante. Det kan variere meget fra barn til barn, men alt læsning er godt, og det øger dit barns læsehastighed.

Det kan være en god idé at lave en læselog. En læselog er en side, hvor dit barn skriver, hvad bogen og forfatteren hedder, og hvor mange sider dit barn har læst.  Det er både sjovt og motiverende at se, hvor mange bøger man får læst. Hent herunder også nogle skabeloner, som kan bruges til at lave lettere boganmeldelser, som får dit barn til at reflektere over indholdet i bogen.

I 3. klasse skal dit barn lave boganmeldelser. Det har dit barn formentlig ikke rigtig prøvet før, men det skal han/hun for at reflektere over bogen og dens betydning. I 3. klasse vil fokus være på simple ting som at: 

  • Skrive titlen på bogen 
  • Skrive forfatterens navn 
  • Hvor mange sider bogen har 
  • Give bogen stjerner, fx hvor mange stjerne ud af fem stjerner 
  • Tegne hovedpersonen ud fra de karaktertræk, personerne har i bogen
  • Tegne sit yndlingssted fra bogen 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr