Boganmeldelser til 6. klasse

I 6. klasse udfordres dit barn med meget forskelligt og varieret litteratur for at øge dit barns læseudvikling. Dit barn læser bøger i 6.klasse med lixtallet 30-35, og skolen hjælper med at finde passende litteratur til dit barn. I 6. klasse er der ofte læsebånd i skolen, men det kan være svært at koncentrere sig, så læsetiden hjemme er vigtig for, at dit barn udvikler sin læsehastighed og læseforståelse. 

I 6. klasse arbejdes der i højere grad med læseforståelsen – altså at dit barn forstår flere og flere detaljer af det de læser. Her bliver dit barn præsenteret for berettermodellen, og boganmeldelserne bliver mere dybdegående. Herunder kan du finde skabeloner til boganmeldelser til dit barn i 6. klasse.

I boganmeldelserne kommer resuméet i centrum, for det forventes, at dit barn efter 6. klasse, kan udforme et skriftligt resumé og et referat af en bog det har læst. 

En boganmeldelse i 6. klasse kunne tage udgangspunkt i, at eleverne skal forestille sig, at de skriver en boganmeldelse til en avis. 

Den kunne opbygges således: 

  • Overskriften til anmeldelsen
  • Vurdering (med stjerner eller andet) 
  • Fakta (titel, forfatter, antal sider) 
  • Resumé (Hvad handler bogen, hvem er hovedpersonerne/birollerne, hvordan er miljøet?) 
  • Vurdering ( Bogen var… fordi…. Begrund uddybende)

Se nogle lidt anderledes måder at arbejde med en bog på i dokumentet her.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr