Afrunding og decimal – opgaver

Nederst finder du opgaver, hvor dit barn kan øve sig i at regne med decimaltal og at afrunde.

Decimaltal er tal, som ikke er helt men har decimaler 3,5 eller 6,8743. Ofte har resultater i lidt sværere matematik mange decimaltal, som man i matematik i folkeskolen ikke skiver bagefter. Ofte bruges der her to decimaltal, så dit barn skal kigge på tredje decimal for at vide, hvordan tallet skal afrundes enten op eller ned. Hvis det 3. decimaltal er 5 eller over rundes der op, hvis tallet er under rundes der ned. Et eksempel er 23,345, her er tredje ciffer 5, så resultatet ville blive 23,35.

Det er kan virke som en labyrint, men når dit barn har lært at være opmærksom på decimaltal, og de “farlige” steder, så bliver det godt!

Brug vores læringscirkler med regneregler som støtte og huskecirkler til dit barn, hvis det har svært ved at huske regneregner eller overbliksvanskeligheder.
Se deusden alle vores andre matematikopgaver til print her.

Her er en masse opgaver, så dit barn kan øve sig i decimaltal – og det kræver mange gentagelser! Desuden kommer der et ark med større end eller mindre end i form af > og <, her kan det være en hjælp at tegne en lille krokodille, hvor < eller > er munden, og så spiser krokodillen ALTID den største.

 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr