Koordinatsystem A -lette opgaver til koordinatsystemer

Nederst finder du opgaver, hvor dit barn kan øve sig i at aflæs et koordinatsystem.

Koordinatsystem opgaver

Et koordinatsystem er en måde at placere nogle punkter i forhold til andre punkter. Et koordinatsystem har altid to akser. En x-akse (den vandrette) og en y-akse (den lodrette). Man skal altid aflæse x-aksen som det første og herefter y-aksen. Hvis du gerne vil have en mere praktisk tilgang til at vise dit barn et koordinatsystem, så tegn et mindre koordinatsystem på vejen med gadekridt og bed dit barn flytte sig rundt efter koordinatsæt (5,6), som du giver. Dette gør det for mange børn både lettere at forstå og at huske, når kroppen bruges til læring.

Brug vores læringscirkler med regneregler som støtte og huskecirkler til dit barn, hvis det har svært ved at huske regneregner eller overbliksvanskeligheder.
Se deusden alle vores andre matematikopgaver til print her.

Et koordinatsystem har altid fire kvadrater, selvom det ikke fremgår af alle arkene – til at starte med bruges ofte kun 1. kvadrat. I denne kvadrat er tallene altid positive. Når dit barn bliver ældre lærer han/hun hurtigere at finde sammenhæng i koordinatsystemet, hvis dit barn har styr på denne kvadrat.

Sjove opgaver med koordinatsystem

I kan også spille spillet sænke slagskib, som er et koordinatsystem i sig selv og en god og sjov måde at øve koordinaterne på. 

I et af opgavearkene ser du nogle figurer, som ligger på forskellige felter. Ud af x-aksen er der bogstaver fra a-j, og op af y-aksen er der tal fra 1-7. Når du og dit barn sammen starter på denne opgave, så skal dit barn altid finde x-koordinatet først og derefter y-koordinatet. Tager vi for eksempel fodbolden, så rammer den x-aksen på “b” og y-aksen på “3” og får derfor koordinatet (b,3). 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr