Måling – opgaver

Nederst finder du opgaver, hvor dit barn kan øve sig i at regne med måling.

Når dit barn starter med at lære om måling, kan det være en god idé at måle med forskellige redskaber. I starten kan I måle med dit barns armlængde, sko, et stykke papir osv. Tal om hvor mange armslængder sengen er, og hvor mange skolængder sengen er. Derved får dit barn en fornemmelse af måling. Det er dog svært at blive enige om et mål, når alle børn ikke har samme armslængde, og nu kan du introducerer linealen for dit barn.

Linealen bruger vi netop, så vi har en fælles måleenhed – og nu giver det måske bedre mening for dit barn. Først skal dit barn lære linealen at kende, og her kan I bruge arkene, hvor dit barn skal skrive, hvor lang blyanten er på linealen i centimeter og millimeter. Når dit barn har lavet nogle af arkene, kan dit barn igen forsøge at måle sengen og andre ting i huset, som han/hun brugte skoene og papiret til at måle før.

Når dit barn begynder at få en fornemmelse af linealens måleenhed, kan han/hun forsøge at gætte, hvor lange ting er, og derefter måle sig frem (dette er der også ark til).

Brug vores læringscirkler med regneregler som støtte og huskecirkler til dit barn, hvis det har svært ved at huske regneregner eller overbliksvanskeligheder.
Se deusden alle vores andre matematikopgaver til print her.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr