Omregning – mm til cm, cm til m, g til kg – opgaver

Nederst finder du opgaver, hvor dit barn kan øve sig i at regne med omregning.

Omregning er ofte en udfordring for de fleste elever. Det kan være rigtigt svært at omregne fra millimeter til meter og omvendt, men her er flere øvelser, som dit barn kan have gavn af. Ofte kan det være en hjælp at huske, at der skal 10 millimeter til 1 cm (det har dit barn set mange gange på sin lineal), og at der skal 100 centimeter til en meter (det har dit barn formentlig set på meterlinealen, som er i skolen).

Nu bliver udfordringen så, når der kommer flere måleenheder på og hvis man springer større spring fra mm til m. Her kan du med fordel bruge trappen, der gør der mere visuelt for dit barn.

Brug vores læringscirkler med regneregler som støtte og huskecirkler til dit barn, hvis det har svært ved at huske regneregner eller overbliksvanskeligheder.
Se deusden alle vores andre matematikopgaver til print her.

Ofte kræver det mange gentagelser at omregne fra den ene enhed til den anden, så det er bare at komme i gang ;). Bagefter kan dit barn måle forskellige ting og notere præcist, hvor lang stregen er i centimeter og millimeter. Bagefter kan I selv forsøge at omskrive fx 7,3 centimeter til meter! 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr