Parallelle og vinkelrette linier – opgaver

Nederst finder du opgaver, hvor dit barn kan øve sig i at regne med parallelle og vinkeltrette linier.

Når dit barn skal lære om linjer, er det vigtigt at kunne kende forskel på parallelle og vinkelrette linjer. Parallelle linjer vil aldrig nogensinde mødes, fordi de begge har samme hældning (skråt retning) og derfor vil de konstant have samme afstand til hinanden. Når to linjer rammer hinanden vinkelret betyder det, at de rammer hinanden, så vinklen bliver 90 grader, hvor de mødes. For eksempel hvis du har en vandret linje og en lodret linje, som du skal placere på hinanden, vil du altid få en vinkelretlinje, som på hjørnet af en bog. 

Brug vores læringscirkler med regneregler som støtte og huskecirkler til dit barn, hvis det har svært ved at huske regneregner eller overbliksvanskeligheder.
Se deusden alle vores andre matematikopgaver til print her.

Her er nogle opgaver, hvor dit barn kan øve sig i at adskille parallelle linjer fra ikke parallelle linjer og vinkelrette linje fra ikke vinkelrette linjer. 

  • En let måde at tjekke om en linje er vinkelret er at bruge enden af sin lineal (hvis den er helt normal). Enden af en almindelig lineal er nemlig vinkelret, så hvis den passer på vinklen, så er den vinkelret. 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr