Procent – opgaver

Nederst finder du opgaver, hvor dit barn kan øve sig i at regne med procent.

Procent betyder at noget er en del af noget. 100% er det hele, og derfor kan det være lettere for dit barn at forstå procent, når dit barn ser en blok, som er inddelt i 100 felter, så dit barn kan farve 13, når han/hun skal finde 13%. På denne både gør du procent mere visuelt for dit barn.

Når man arbejder med procent er det altid i hundrededele. Det betyder, at 10% er ti hundrededele (10/100).

Det kan være svært at forstå som barn, men I kan bruge en elastik, som er inddelt ligesom en meterlineal, altså fra 1-100 med samme afstend..  Nu kan dit barn måle et spisebord, som fx er 67 cm i bredden, og derefter beder du dit barn om at finde 10%. Dit barn kan nu strække elastikken ud, så 100% er 67cm og finde, hvor 10 % er og derefter måle det stykke. Dit barn får en forståelse af, at 10 % er forskelligt, alt efter hvor stor en mængde, man skal tage det af. 

Brug vores læringscirkler med regneregler som støtte og huskecirkler til dit barn, hvis det har svært ved at huske regneregner eller overbliksvanskeligheder.
Se deusden alle vores andre matematikopgaver til print her.

Når dit barn lærer, at omregne brøker til hundrededele, så er brøker meget lettere at arbejde med. 

Når dit barn skal finde fx 77% ud af 299, kan det virke meget uoverskueligt, men det behøver det ikke. Det kan være en god huskeregel, at procent “af” noget er egentlig at sige gange. Så der står 77% gange 299. Dit barn ved, at 77% er det samme som 77/100 og kan nu skrive:  77/100*299 = 230,23. 

En hverdags idé kan være at beregne procenter i supermarkedet, eller hvis I kigger på tilbud på nettet, så kan dit barn koble procent til virkeligheden.

Niveau 1

Niveau 2

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr