Synonymer og antonymer – vendespil

Antonymer

Et antonym er det modsatte af et bestemt ord, for eksempel er antonymet for pæn er grim. 

Fordelen ved at lære antonymer er, at dit barn øger sit ordforråd og måske opdager, at der modsætninger overalt i verden. For eksempel er det en selvfølge, at vi stopper for rødt, men går når der er grønt – her modsætningen af rød altså grøn, og det agerer vi ud fra. 

Generelt forholder vi os hele tiden til modsætninger i hverdagen, for eksempel når vi handler, og der står træk /skub eller ind/ud. Det er også godt at diskutere sig frem til, hvornår vi snakker om antonymer (oftest ved tillægsord), og hvornår vi blot snakker om modsætninger som ved grøn og rødt lys. 

Synonymer

Synonymer er ord, som fortæller det samme uden at være det samme ord. Det kunne for eksempel være “tale” og “snakke”. De siger det samme og så alligevel ikke. Synonymer er en perfekt måde for dit barn at lære, hvordan sproget har mange muligheder. Dit barn vil udvikle sit ordforråd og sine skriveevner ved at dygtiggøre sig indenfor synonymer, da synonymer er med til at gøre sproget lidt “spicy” og detaljeret. 

Synonymer benytter man både ved tillægsord for eksempel flot og pæn, men også når vi benytter udsagnsord (æde og spise). Synonymer kan næsten altid findes ved alle ord – word er faktisk så smart, at hvis man højreklikker på ordet kommer der forslag til, hvilke synonymer man kan benytte (men vent med at vise det til dit barn, indtil han/hun er ældre, de skal lige lære synonymers betydning inden ). 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr