Spin og digt med story lottery

“Story Lottery” er et pragtfuld eksempel på, hvordan man kan give sit barn inspiration til historieskrivning eller fortælling på engelsk. Det er en sjov måde at skabe idégenerering på og kan bruges om og om igen, og det får dit barn til at øve en masse engelsk.

Aktiviteten består af 3 cirkler, som klippes ud. I hver af cirklerne skal der sættes pile i midten med en stift, så kan man dreje det som et lykkehjul. Spillet handler om at få 3 elementer, som hver er i cirklerne: “symbol, weather og furniture” og dernæst skrive en historie baseret på de 3 elementer lykkehjulene lander på. Det er helt op til en selv, om man vil bruge det bogstaveligt eller blot bruge dem som inspiration.

Du kan også bruge lykkehjulene til at digte en historie nmundtligt. I en aktivitet vil man tage runder i at dreje de 3 lykkehjul og ud fra det, de lander på, fortælle en historie mundtligt, hvorefter turen går videre til den næste. Udover at træne det mundtlige sprog i engelsk er der også fokus på en meget væsentlig og oftest glemt del af sprogtilegnelse. Det er idegenerering. Her bliver dit barn “tvunget” til at tænke kreativt og I kan inspirere hinanden i forhold til, hvordan I er kommet frem til de historier, I vælger at fortælle.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr