Læsespil med sætninger!

Når dit barn skal lære at læse, kan det være svært i begyndelsen. Al begyndelse er svært, og læsning er ingen undtagelse! Det er en helt ny verden, der er åbnet op for dit barn, når det lærer at læse, og det kan være svært at overskue det, hvis det bliver for svært for hurtigt for dit barn.

Dette læsespil er baseret på sætninger med lydrette ord. Lydrette ord betyder, at ordene siges som den lyd, bogstaverne har, når de står alene. Der er nogle korte ord i sætningerne, som ikke er lydrette, men de længere ord er netop lydrette, fordi det kan være, dit barn ikke er stødt på dem før. Når de er lydrette, er det derfor let for dit barn at læse dem, fordi dit barn kender til bogstavernes lyde fra alfabetet.

Spillet er lavet som et vendespil, hvor dit barn vender en sætning og læser den højt, og derefter skal et tilhørende billede med tekst findes, ved at dit barn vender et kort mere.

Dit barn får på denne måde øvet oplæsning mange gange, fordi kortet skal læses op hver gang. Du vil lægge mærke til, at dit barn bliver bedre og bedre til at læse sætningerne og de ord, der måske drillede i starten, bliver pludselig nemmere for dit barn at læse, da ordet genkende ordet. 

Se også vores “lær at læse”- pakke (butik), der har en komplet vejledning, opgaver, spil og lege til at støtte læseudviklingen.      

Lidt om læsning

Det er netop denne gentagelse, der er god for dit barns udvikling i læsefærdigheder. Når vi som øvede læsere læser tekster, er der også ofte mange ord, som vi genkender og ikke tænker videre over, når vi læser. Der vil oftest være nye ord, som vi ikke er stødt på før, som vi skal bruge lidt tankekraft på at læse – her har dit barn bare rigtig mange nye ord! I spillet vil der måske være nogle nye ord, som dit barn ikke er stødt på før, men i takt med at spillet fortsætter og dit barn støder på de nye ord igen, vil du netop erfare, at barnet læser ordene hurtigere, fordi dit barn kan genkende ordene.     

Spillet er lavet med mulighed for differentiering, så du som forælder kan se kortene igennem, inden du skal spille med dit barn, og du kan dermed tage de kort ud af bunken, som du mener kan være for svære for dit barn. Hvis du ønsker, kan du starte med få kort og udvide spillet med flere undervejs, som dit barn har øvet sig. På den måde kan du som forælder være med til at sørge for, at opgaven ikke bliver for uoverskuelig for dit barn. Hvis opgaven er for uoverskuelig for dit barn, kan det i værste fald have som resultat, at dit barn mister interessen for spillet, simpelthen fordi det er for svært for dit barn. Det er derfor vigtigt, at du tager dig tid til at sætte dig ind i spillet på forhånd og vurdere, hvilken sværhedsgrad der er passende for dit barns niveau.

Spil

Spillet har mange farver og er visuelt indbydende. Dette vil medvirke til, at dit barns interesse bliver fanget, og dit barn bliver nysgerrig på, hvad det er for et spil. Vendespil er et kendt spil blandt børn og barnlige sjæle, og det er slet ikke sikkert, at du behøver at forklare reglerne for dit barn. Der er lagt op til sjovt samvær for dig og dit barn og ikke mindst læring for dit barn. Læring kan nemlig sagtens være sjovt!

Målgruppe: Fra 6 år

Mål:
Styrk læsefærdigheder

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr