Humør-ur

Vi har lavet dette fine humør-ur i forsøget på at hjælpe dit barn til at blive mere opmærksom på sit eget humør, sine følelser og hvordan de kan håndteres.

Se vores færdige vendespil med følelser til 69kr her.

Tanken med dette humør-ur er, at dit barn skal flytte pilen over på det humør, som passer til dit barns. Når dit barn har taget stilling til, hvordan det har det, kan dit barn kigge på kortene, som hører til uret.

Coopingkortene er et forslag til en løsning for dit barn, som hjælper dit barn at håndtere følelser. Copingstrategier er dit barns måde at overkomme noget uoverkommeligt på. Vi benytter alle copingstrategier, men når vi bliver opmærksomme på måden, vi agerer på, får vi mulighed for ændre på dem, hvis de er mindre hensigtsmæssige. 

Dit barn er formentlig ikke opmærksom på, hvordan det agerer, og det kan være svært at sætte ord på følelser i den alder. Derfor kan disse kort hjælpe dit barn med, at vælge forskellige løsninger alt efter, hvad der passer til dit barn. 

Brug “Humør uret “således

Der er flere måde at bruge “humør-uret” på, og du vælger selv, om du blot vil tale med dit barn ud fra det eller også bruge de tilhørende kort. Kortene er A4, men du kan indstille din printer til at udskrive flere på samme side, så kortene bliver mindre i størrelsen.

Klip uret og pilene ud, og sæt dem fast i uret med en tegnestift, så pilen kan dreje – I kan med fordel laminere det, så det holder bedre.

Find “Humør-uret” frem engang imellem, så dit barn mærker efter og kan sætte ord eller billede på sit humør. På den måde bliver dit barn opmærksom på sit humør og lærer, det har mulighed for at agere på forskellige måder.

Se desuden vores Hverdagstavle (butik), hvor dit barn også har mulighed for at samtale om sit humør og andre relevante hverdagsting.

Tilhørende kort

Når I har lavet uret og brugt det nogle gange, kan du begynde at bruge de tilhørende kort, som er fra side 2 og frem. Print billederne på side 2 og klip dem ud. Print de resterende sider fx. 2-4 pr side pr printet ark og klip dem ud. Sammen med dit barn laver I nu plastiklommer med billlederne (side 2) tapet uden på, og dit barn kan fordele de forskellige måder at reagere, aflede eller håndtere forskelligt humør i plastiklommerne, hvor I synes, de passer til og giver mening for Jer. Nogle kort passer helt sikkert til flere former for humør, men så kan I printe flere ud 🙂 

Nu kan dit barn indstille “humør-uret” og gå direkte til den plastiklomme, som passer til sit humør og få forslag til, hvordan humøret og følelsen kan gribes an på en positiv måde.

Ekstra kort: 

Der er nogle kort til sidst, som dit barn selv kan udfylde, hvis dit barn har nogle forslag til ideér. Dit barn kan tegne aktiviteten og skrive under, hvis det kan skrive. 

Mål: Hjælpe børn med at håndtere følelser på forskellige måder 

Målgruppe: 6-9 år

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr