Skriv ordet – skriveopgaver indskoling

Når dit barn skal lære at skrive, er det vigtigt at starte langsomt ud, så dit barn ikke mister motivationen og lysten til at lære.

Det er stort for barnet, at det skal lære at skrive. På mange måder er det en helt ny verden! Det kan derfor også hurtigt blive en for stor mundfuld. I denne opgave er der fokus på små, håndgribelige opgaver, hvor dit barn skal skrive det ord, der passer til billedet. Opgaverne er lavet farvestrålende, så de fremstår visuelt indbydende, og dette kan fremme lysten til læring hos dit barn.
Når du som forælder skal støtte dit barn i opgaverne, kan du starte med at snakke om billederne og snakke om, hvad de forestiller sig. Opgaverne indeholder korte ord, og det er en rigtig god øvelse for dit barn, der er ved at lære at stave.
Det er en god idé, hvis du staver sammen med barnet, og sætter fokus på at udtale hver enkelt bogstav meget tydeligt, da det vil gøre det nemmere for barnet og styrke indlæringen, fordi barnet så bliver opmærksom på bogstavernes lyde.

Stavning

Øvelsen er god for dit barn, der er ved at lære både at læse og at stave. Når dit barn har stavet alle ordene, kan du udvide opgaven ved selv at finde på nogle ord, som dit barn skal stave. Du kan samtidig differentiere opgaven ved at bede dit barn om at stave til ordene uden at kigge på papiret. Dette vil medvirke til, at dit barn bliver nødt til at gennemgå bogstavernes lyde, som ikke kan øves nok gange.

Når dit barn er færdig med at stave alle ordene, kan du gå på opdagelse i andre opgaver og udvide dit barns viden om stavning ved at finde sværere opgaver. Hav gerne fokus på korte ord i starten og udvid derefter med længere ord, i takt med, at dit barn bliver bedre til at stave.

Du vil opleve, at dit barn synes det er sjovt at lære at stave. Det er vigtigt, at dit barn får succesoplevelser med stavning, da det, sammen med de førnævnte ting, vedligeholder dit barns motivation og lyst til at lære. Det skal være sjovt at lære!


Aldersgruppe: 1. klasse

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr