Farv – bogstaver og lyd

IMG_2020-08-14_11-52-28

“A, b, c, d, e, f, g, h, i, j, k, l, m, n, o, p, q, r, s, t, u, v, x, y, z, æ, ø, å” – denne sang er vist ikke ukendt for dig, der læser dette, og det er ikke så underligt, når alfabetet er starten til at kunne skrive, læse og genkende ord

Alfabetet består af ni vokaler og tyve konsonanter (inklusiv w), og det er faktisk en del bogstaver at lære. Overvej hvis du lærer et fremmed alfabet med alle dets lyde, undtagelser og stumme bogstaver. Når dit barn lærer alfabetet, benytter læreren meget tid på at øve bogstavlydene, både fordi de er sjove, men mest fordi det træner dit barns hjerne i at genkende lydene. 

Her er opgaver med hele alfabetet. Dit barn får til opgave at farve ordene, som starter med bogstavet. Det kunne for eksempel være, at dit barn ser en delfin. Herefter siger dit barn ordet højt og lytter sig frem til, hvilket bogstav ordet delfin starter med. “D-d-d delfin,” og kommer frem til bogstavet “d”. Nu kan dit barn kigge på bogstave-ballonerne og finde, hvilken farve bogstavet “d” er. Bogstavet “d” er blå, så nu skal dit barn farve delfinen blå. 

Det er vigtigt, at dit barn får øvet sig i at genkende bogstavlydene, for jo bedre dit barn er til at genkende bogstavlydene, desto lettere bliver det for dit barn at læse og stave.

Men i disse opgaver får dit barn lov til selv at forsøge at lytte sig frem til bogstaverne. Det er selvfølgelig vigtigt, at du støtter dit barn, og hvis dit barn laver en fejl, så kan I forsøge at gentage ordet sammen igen, indtil I kommer frem det rigtige bogstav.

Bogstavernes lyde er vigtige for dit barn at kunne, hvis det skal lære at læse.


Se også guiden her, som kan vejlede dig i, hvordan du kan lege og lære med dit barn omkring bogstavernes lyde.
Se alle vores opgaver til dansk her.

Målgruppe: Fra 6 år

Mål: Opmærksomhed på bogstavers lyde

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Multi bogstav- og ordkort

28 kort - skriv og tør af.

Læringscirkler

Alle huske- og regneregler til matematik, dansk og engelsk samlet i en nøglering. 0.-10. klasse.
Butikken

Læringskort

Kort med plastikoverflade - så løs og visk ud! Meget populære kort og et sikkert valg. Fra 3 år.
Butikken
IMG_2020-07-15_13-52-35

Vi anbefaler...

Læringspakker sammensat af os! Alt det vigtige du skal bruge til dit barn. Fra 3 år.
Butikken
20200427_180330

Sprogkort

Hjælp til dit barns sprogudvikling - let og sjovt med vores Multi Sprogkort. Fra 3 år.
Butikken
Scroll til toppen