Farv – bogstaver og lyd

“A, b, c, d, e, f, g, h, i, j, k, l, m, n, o, p, q, r, s, t, u, v, x, y, z, æ, ø, å” – denne sang er vist ikke ukendt for dig, der læser dette, og det er ikke så underligt, når alfabetet er starten til at kunne skrive, læse og genkende ord

Alfabetet består af ni vokaler og tyve konsonanter (inklusiv w), og det er faktisk en del bogstaver at lære. Overvej hvis du lærer et fremmed alfabet med alle dets lyde, undtagelser og stumme bogstaver. Når dit barn lærer alfabetet, benytter læreren meget tid på at øve bogstavlydene, både fordi de er sjove, men mest fordi det træner dit barns hjerne i at genkende lydene. 

Her er opgaver med hele alfabetet. Dit barn får til opgave at farve ordene, som starter med bogstavet. Det kunne for eksempel være, at dit barn ser en delfin. Herefter siger dit barn ordet højt og lytter sig frem til, hvilket bogstav ordet delfin starter med. “D-d-d delfin,” og kommer frem til bogstavet “d”. Nu kan dit barn kigge på bogstave-ballonerne og finde, hvilken farve bogstavet “d” er. Bogstavet “d” er blå, så nu skal dit barn farve delfinen blå. 

Det er vigtigt, at dit barn får øvet sig i at genkende bogstavlydene, for jo bedre dit barn er til at genkende bogstavlydene, desto lettere bliver det for dit barn at læse og stave.

Men i disse opgaver får dit barn lov til selv at forsøge at lytte sig frem til bogstaverne. Det er selvfølgelig vigtigt, at du støtter dit barn, og hvis dit barn laver en fejl, så kan I forsøge at gentage ordet sammen igen, indtil I kommer frem det rigtige bogstav.

Bogstavernes lyde er vigtige for dit barn at kunne, hvis det skal lære at læse.


Se også guiden her, som kan vejlede dig i, hvordan du kan lege og lære med dit barn omkring bogstavernes lyde.
Se alle vores opgaver til dansk her.

Målgruppe: Fra 6 år

Mål: Opmærksomhed på bogstavers lyde

 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr