Farv sætninger

Denne opgave er lavet sådan, at dit barn får trænet sine læsefærdigheder. Dit barn træner derudover sine evner inden for sætningskonstruktion. Det er vigtigt, at dit barn forstår, at når man sætter ord sammen, så kan man danne en sætning.
Opgaven går i al sin enkelhed ud på, at dit barn bliver præsenteret for et billede samt et skema nedenunder, hvor der står et ord i hvert felt.
Det er nu dit barns opgave at farve de felter med ord, som kan danne en sætning, der passer til billedet. Dit barn skal farve ét felt per kolonne. Opgaven er lavet indbydende med farver og med billeder som repræsenterer noget, som dit barn helt sikkert har kendskab til i forvejen. Enten har dit barn set det i virkeligheden eller måske i en bog? Det er en opgave som dit barn hurtigt forstår hensigten med, og dette er en fordel, da det kan skabe en motivation til at lære og ikke mindst løse opgaven.

Opgaven er meget begyndervenlig og den er derfor let at gå til for dit barn som er ved at lære at bygge sætninger op. Til at begynde med er det en god idé at du støtter dit barn, hvis du oplever, at dit barn har lidt svært ved at gå igang. Det er dog ikke meningen, at det skal være alt for nemt, så hvis du vurderer, at dit barn godt selv kan, er det absolut en god idé at lade dit barn arbejde selvstændigt med dig ved sin side. Når dit barn oplever at kunne selv og får bekræftelse fra dig som forælder, så vil det resultere i en succesoplevelse. Det er vigtigt for dit barn, at det opnår succesoplevelser med læring. Succesoplevelserne lagrer sig hos dit barn og de er med til at give dit barn mod på og lysten til at lære og gå i gang med næste opgave.

Det er en god idé at lave denne opgave sammen med andre opgaver der styrker læsefærdighederne og sætningskonstruktioner, da opgaven dermed indgår i en kontekst og dette vil resultere i mærkbar styrkelse indenfor færdighederne hos dit barn.

Målgruppe: Fra 1. klasse
Mål: Træn læsefærdigheder og sætningskonstruktion

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr