Regneterninger – plus, minus og gange

Terninger – hvordan bruger man dem? 

Først skal I printe arket ud, finde en saks og en limstift. Alle kanterne på de udklippede figurer får lidt lim, og nu skal i samle terningerne. Det kan godt være lidt svært, så du skal formentlig hjælpe dit barn.

Formålet med terningerne er, at de er en sjov måde at lære på, fordi børn kender terninger fra spil. Desuden har de noget at røre ved og og se på, når de lærer. Når I først har fået samlet terningerne, kan I gå i gang.

Terningspil – plus, gange og minus 1 og 2

Med disse terninger skal dit barn øve plus og udregne regnestykker på en sjov måde.
Dit barn kaster med terningen, og den viser måske et grønt regnestykke, som er 6+2, og et blåt regnestykke, som er 7+8. 
I kan bruge terningen på flere forskellige måder. Her er 2 eksempler.
Dit barn kan kaste med terningen og regne begge regnestykker den viser. Her kan du være opmærksom på, om dit barn bruger sine fingre til at tælle på hver gang, eller om dit barn kan udregne nogle af stykkerne ved blot at se på dem – der er mange strategier. Men bed dit barn forklare, hvordan han/hun gør. 
I kan vælge at bruge terningen i brætspilRegnespil, hvor dit barn skal sige, hvilken farve regnestykke han/hun vil have, når I kaster terningen og bagefter udregne regnestykket og så rykke. 

Se også vores skriveunderlag med læringsspil her (butik).

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr