Find tallet på tallinjen – opgaver

Her finder du og dit barn en helt masse flotte og farverige ark med forskellige figurer. På figurerne er der tal, som først er tal fra 1-10, men sværhedsgraden øges, når tallene bliver tocifret. 

I denne opgave bliver der arbejdet med dit barns talforståelse. Dit barn skal placere tallet på en tallinje, og det gør, at dit barn får en bedre fornemmelse for tal. Det er godt at få kendskab til tallinjen, når dit barn skal plusse, men især også når dit barn skal lære at trække fra. 

Tallinjen er netop visuel, og det kan hjælpe dit barn med at få en bedre fornemmelse for tal. 

Dit barns opgave er, at det skal finde et tal i for eksempel en ballon, og derefter finde tallet på tallinjen, som er nederst. Når dit barn har fundet tallet, skal dit barn tegne en streg fra tallinjen til ballonen.

Se også vores skriveunderlag med læringsspil her (butik).

Det er vigtigt at arbejde med børns talforståelse i en så tidlig alder som mulig. Der er flere studier, som viser, at arbejdet med talforståelsen, inden dit barn starter i skole, har afgørende betydning for, hvordan dit barn vil klare sig i et fag som matematik. 

Mål: Placere tal på tallinje 

Målgruppe: 3-5 årige 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr