Forbind ens billeder

Når dit barn endnu ikke går i skole, er det en rigtig god idé, at dit barn træner forskellige evner, som kan forberede dit barn på det arbejde, det vil blive mødt af i skolen. Noget, som er særligt vigtigt, er de kognitive evner, som trænes gennem hele livet. De kognitive evner er evner som eksempelvis hukommelse og koncentration.
Når dit barn træner disse evner vil det komme til gavn i skolen, hvor de bliver udfordret endnu mere.

Denne opgave har til hensigt at styrke dit barns overbliksevne og koncentration. Det er særligt vigtigt for dit barn at styrke og træne koncentrationsevnen, da den er essentiel i skolen. Det er vigtigt, for at dit barn opnår succesoplevelser i skolen, at det formår at sidde koncentreret om en opgave. Koncentrationsevnen har behov for at blive trænet, og opgaver som denne er rigtig gode til netop det.

Opgaven er stillet op med to kasser på hver side. I hver af disse kasser gemmer der sig to sæt billeder, som er ens. Hvis man kigger hurtigt på opgaven, så vil man måske, til at starte med, tænke, at der er 4 ens sæt billeder. Det er dog her, hvor dit barn har til opgave at kigge godt efter og koncentrere sig om, hvad der adskiller billederne fra hinanden. I nogle tilfælde vil det være en meget lille detalje – så man skal se godt efter! Det kan også være, at dit barn er hurtig til at få øje på de to ens sæt billeder og på den måde træne overbliksevnen. Denne evne er også vigtig at træne, da den er endnu en evne, der kommer til gavn i skolen og hele livet. Når dit barn eksempelvis skal møde overblikslæsning på et senere tidspunkt, så er det rigtig godt, hvis dit barn allerede har erfaring at trække på fra tidligere opgaver.

Når dit barn har fundet de to ens sæt billeder, så sætter dit barn ring rundt om dem, og opgaven er løst. Her kan du som forælder tjekke, om dit barn har løst opgaven rigtigt, og bekræftelsen vil give dit barn en følelse af succes og troen på egne evner styrkes. Dette medvirker samtidig til, at dit barn får styrket motivationen og lysten til at løse opgaver igen.

Dette er en opgave, som dit barn kan løse alene, men du kan også som forælder hjælpe og støtte dit barn i at løse opgaven. Måske kan I have en samtale om figurerne? Har I set dem et sted før? Kan I finde på en historie om nogle af figurerne? Mulighederne er mange, og der er derfor både lagt op til en individuel opgave for dit barn men også en hyggelig stund mellem dig som forælder og dit barn.

Aldersgruppe: 4-6 år
Mål: Find ens billeder – styrk koncentrationsevnen

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr