Grammatik talord – opgaver

IMG_2021-04-14_12-50-35

Når dit barn skal lære om de danske ordklasser, vil det på et tidspunkt støde på talord. Talord er en lille ordklasse og er nok den letteste ordklasse at forstå, for det er egentlig bare alle tal skrevet med bogstaver. Fx en, to, tre, fire, fem. Det kan også være hundrede tusinde, så længe det er tal skrevet med bogstaver. 

Talord opdeles i to kategorier: mængdetal og ordenstal. Mængdetal betegner antal og er fx fem, otte og ti. Ordenstal angiver en plads i en rækkefølge, fx anden, femte og tiende. 

Det latinske ord for talord er numeralier.

I disse opgaver lærer dit barn om talord og lærer at forstå forskellen på mængdetal og ordenstal. Opgaverne indeholder øvelser, hvor dit barn skal danne sætninger med talord samt øvelser om brugen af ordenstal i datoer. 

Opgaverne er en hjælp til dit barn, der skal lære om de forskellige ordklasser i dansk. Opgaverne indeholder farver og billeder og er lavet med henblik på at virke indbydende og sjove for dit barn. Det skal nemlig være sjovt at lære. Du kan med fordel hjælpe dit barn i gang med opgaverne, så du er sikker på, at dit barn har forstået opgaverne korrekt. Når dit barn har lavet opgaverne, kan du finde mange flere grammatikopgaver på vores hjemmeside, som kan hjælpe dit barn til at få trænet ordklasserne.

Målgruppe: Mellemtrinnet, 4., 5., 6. klasse

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private. Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger når I er udvalgt til at registrere.

Læringscirkler

Alle huske- og regneregler til matematik, dansk og engelsk samlet i en nøglering. 0.-10. klasse.
Butikken

Læringskort

Kort med plastikoverflade - så løs og visk ud! Meget populære kort og et sikkert valg. Fra 3 år.
Butikken
IMG_2020-07-15_13-52-35

Vi anbefaler...

Læringspakker sammensat af os! Alt det vigtige du skal bruge til dit barn. Fra 3 år.
Butikken
20200427_180330

Sprogkort

Hjælp til dit barns sprogudvikling - let og sjovt med vores Multi Sprogkort. Fra 3 år.
Butikken
Scroll til toppen