Grammatik tillægsord – opgaver

Når dit barn skal lære om de forskellige ordklasser i dansk, bliver det hurtigt introduceret til tillægsord. Tillægsord lægger sig nemlig op ad navneord, som er den første ordklasse, dit barn lærer om. 

Tillægsord hedder adjektiver på latin. Tillægsord bruges til at beskrive navneord

De fortæller os om, hvordan noget har været, fx “en forrygende fest” eller “et formidabelt måltid”. De kan også beskrive en egenskab ved et navneord, fx “en hurtig hest” eller “en sort hund”. 

Med disse opgaver om tillægsord kan dit barn få mulighed for at få styrket sit kendskab til tillægsord. Opgaverne kommer blandt andet omkring bøjning af tillægsord. Tillægsord bøjes i tre grader. I første grad lader man ordet være, i anden grad tilføjer man -ere eller -re, og tredje grad tilføjer man -est eller -st. Fx smuk, smukkere, smukkest. Nogle tillægsord kan ikke bøjes på den måde, og derfor bruger man mere og mest, fx intelligent, mere intelligent, mest intelligent. 

Opgaverne indeholder farver og billeder og er lavet med henblik på at virke indbydende og sjove for dit barn. Det skal nemlig være sjovt at lære. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, om dit barn forstår opgaverne og løser dem rigtigt, for ellers får dit barn ikke meget gavn af dem. Du kan med fordel sidde og lave øvelserne sammen med dit barn som en støtte, hvis dit barn har svært ved at forstå øvelserne på egen hånd. Hvis du vurderer, at dit barn kan lave øvelserne selv, kan du nøjes med at tjekke dem igennem bagefter. 

Når dit barn har lavet opgaverne, er der mange andre opgaver, som du kan supplere med, så dit barn får trænet ordklasserne.

Målgruppe: Mellemtrinnet, 4., 5. og 6. klasse

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr