Gangetabeller med magiske blyanter

Gangetabeller er gode at kunne, svære at lære og sjove, når man kan dem. 
Nederst kan du hente de fine magitske tabelblyanter.

 

Det kan være svært at knække gangekoden for dit barn, fordi tabeller skal læres udenad, men det betyder ikke, at det skal være uden forståelse. Det er rigtig vigtigt, at dit barn får en forståelse af, hvad 3-tabellen egentligt betyder, altså at den stiger med tre hver gang.

 

Tabellerne (guide) er sjove, fordi de lyder som en remse. Der er mange børn, som lærer forskellige tabelsange, men der er også mange børn, som går og nynner en melodi, når de øver sig. 

 

Tabellerne kan dog drille! Du oplever måske, at 2-tabellen er en succes for dit barn, fordi det er en fordobling og lettere for dit barn at forholde sig til. Desuden er der en tendens til, at dit barn hurtigt finder et mønster i 5-tabellen og 10 tabellen. De andre tabeller kan dog være mere vanskelige, og her kan de magiske tabelblyanter blive en hjælp. 

De magiske tabelblyanter kan dit barn have med sig overalt. Der er både blyanter, hvor dit barn selv kan udfylde en del af tabellen, men der er også magiske tabelblyanter, hvor 1-tabellen, 2-tabellen, 3-tabellen, 4-tabellen, 5-tabellen, 6-tabellen, 7-tabellen, 8-tabellen, 9-tabellen og 10-tabellen står på. 

 

Gangetabellerne på blyanterne  starter nedefra og op, så dit barn kan se, hvordan de forskellige tabeller stiger med tabellens værdi. Nederst på blyanten står hvilken tabel, der skal øves.

 

I kan hjælpe hinanden med laminere de magiske tabelblyanter, så dit barn enten kan have dem i panelhuset, eller I kan sætte dem i nøgleringe, så kan de øve en tabel på turen.

 

Målgruppe: Fra 9år

 

Mål: Blive dygtig til de små tabeller og få en forståelse af multiplikation. Dit barn får kendskab til et hjælpemiddel til multiplikation og bliver dygtigere til at løse matematiske problemer.

 

Her er lidt ideer til at bruge blyanterne: 

 

  • Sæt dem i en nøglering og øv dem igen og igen. 
  • Lav små klemmer med de manglende tal på, så dit barn skal sætte klemmer på det rigtige sted.
  • Udfyld gangetabellen med en blyant eller tusch, der hvor tallet mangler. Hvis blyanten er lamineret kan de bruges igen og igen.  

De magiske tabelblyanter kan tages med på bilture, i Kvickly, på stranden eller hvor I nu skal hen. Det er en rigtig god måde for dit barn at lære på. Gentagelser styrker indlæring og dit barns talforståelse, og dit barn kan koble sin viden til et hjælpemiddel.

Multiplikation (at gange) bliver ofte benyttet i hverdagen, så det er også en god idé at tilføje ting fra hverdagen. Det er lettest i de små tabeller, men det giver generelt dit barn en forståelse af, hvad der sker, når I multiplicerer. Det kan være, at I tager på stranden. Her finder dit barn en masse flotte muslinger (fx 18 muslinger). 

 

I finder de magiske tabelblyanter frem, og du spørger først, hvilke tal der skal ganges, når I har 18 muslinger. Dit barn finder tallet “18” på sine magiske tabelblyanter og kan se, at der er flere blyanter at tallet er. Nu kan I prøve at lave regnestykket med muslingerne. I starter med 2*9 og deler muslingerne op i to bunker med ni i hver. Bagefter deler I bunkerne op i ni med to i hver. Dit barn finder frem til, at det er lige meget om regnestykket hedder 2*9 eller 9*2, ligesom når dit barn adderer (plusser). Det kan være en udfordring at huske, hvornår det er vigtigt, at tallene står på en bestemt måde, og hvornår det ikke er. Derfor er det vigtigt, at dit barn får en forståelse for, hvad der sker, når dit barn multiplicerer. 

 

Når dit barn først knækker koden til at multiplicere, bliver det endnu sjovere at lave matematikopgaver. Her er flere multiplikationsopgaver, som I kan give jer i kast med.gange

 

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr