Areal – opgaver

Nederst finder du opgaver, hvor dit barn kan øve sig i at regne med areal.

Nogle gange har børn sværere ved at regne med areal end rumfang, fordi de kender rumfang (3D) fra computerspil. Et areal er en flade og ikke rummelig. Til en start kan du forklare dit barn, hvad et areal er ud fra denne:

Dæk en computerskærm til med forskellig størrelse posters. Nu skal dit barn fortælle hvor mange posters I har brugt til at dække computerskærmen. I kommer måske frem til at computerskærmen areal er fem store posters, tre mellem og ni små posters.  

Brug vores læringscirkler med regneregler som støtte og huskecirkler til dit barn, hvis det har svært ved at huske regneregner eller overbliksvanskeligheder.
Se deusden alle vores andre matematikopgaver til print her.

Nu har I beregnet computerskærmens areal vha. posters – altså skræmer fylder x antal posters. Bagefter kan du snakke med dit barn om, at det ville tage uendelig lang tid, hvis I skulle dække en hel fodboldbane eller bare køleskabet til med posters. Så I stedet for at dække køleskabet til med posters, så måler I hvor lang køleskabet er på den ene side og bagefter på den anden side, så I har længden og bredden i centimeter. Ved at vise og forklare areal på denne måde, får dit barn en forståelse af, hvad areal er, i stedet for blot at lære udenad, at sådan her beregner man areal (Længde x bredde). Tilmed er det lettere for dit barn at huske, hvad areal er, fordi dit barn kan associere det med posters og den stund I havde sammen, da du forklarede det. 

Nu kan I gå i gang med opgaverne på arkene, så dit barn får gentaget de forskellige begreber, som knytter sig til areal fx cm2.

Når du kigger på dit barns opgaver, så vær opmærksom på, at dit barn har husket enhederne, så der ikke så 2 cm, men 2cm2. Vi gerne forskellige ved at illustrere det på et stykke papir. Tegn en 2 cm linie og tegn en lille firkant med arealet 2cm2 (1 x 1 cm).

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr