Omkreds af cirkel – opgaver

Nederst finder du opgaver, hvor dit barn kan øve sig i at regne med omkreds.

Når dit barn skal arbejde med omkreds, kan det være en god idé at starte med at måle nogle runde ting med et målebånd, selvom det bliver upræcist. Det er lettest, hvis det er en cirkel med en flade, så dit barn senere kan arbejde med diameter og radius (fx en taburet). Det er vigtigt, at dit barn får godt styr på, hvad radius og diameter er. De to begreber er afgørende, når dit barn ikke kan måle omkredsen (eller arealet af en cirkel), men skal beregne det. 

Brug vores læringscirkler med regneregler som støtte og huskecirkler til dit barn, hvis det har svært ved at huske regneregner eller overbliksvanskeligheder.
Se deusden alle vores andre matematikopgaver til print her.

På arket og herunder ses gode huskeregler til dit barn. For eksempel er det vigtigt at vide, at halvdelen af diameteren er radius, og to gange radius er diameteren. Det matematiske symbol PI, π, er en nødvendighed, når vi beregner på cirkler. 

Opgaverne på arkene går ud på, at dit barn skal beregne cirklernes omkreds ved at beregne diameter, radius og bruge π

 

Omkredshæfte download

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr