Symmetri og spejling – opgaver

Nederst finder du opgaver, hvor dit barn kan øve sig i at regne med symmetri og spejling.

Når dit barn begynder at arbejde med symmetri og spejlingsopgaver, kan det være svært for nogle børn at se sammenhængen. Symmetri og spejling er det samme. Når dit barn finder en symmetriakse betyder det, at figuren kan foldes i symmetriaksen (et bestemt sted), så den ene halvdel passer præcis med den anden.

Brug vores læringscirkler med regneregler som støtte og huskecirkler til dit barn, hvis det har svært ved at huske regneregner eller overbliksvanskeligheder.
Se deusden alle vores andre matematikopgaver til print her.

Spejling kan både forekomme som symmetriaksen, så man kan folde figuren i aksen, så de passer præcis, men det kan også være, at dit barn skal spejle en hel figur. Igen skal figurerne passe præcis, når papiret bliver foldet i aksen. 

Figurer kan have flere symmetri-/spejlingsakser som en firkant eller 6-kant, og dit barn skal ofte finde dem alle. Andre gange har nogle figurer har slet ingen symmetri-/spejlingsakser. Måske I sammen kan finde et system? 

Her er en masse opgaver, hvor dit barn kan øve sig i at finde symmetriakser og tegne spejlinger af figurer. I kan selv forsøge at bygge figurer med centicubes og derefter tegne figurerne på isometriskpapir, som I til sidst kan spejle.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr