Opgaver med de 120 ord

IMG_2020-09-13_18-09-06

I dag skal alle børn lære at læse og skrive i skolen, men det kan være en stor udfordring for nogle børn. Alfabetet har 29 bogstaver, og disse bogstaver kan skrive et hav af ord – ja faktisk alle du kender!

Når dit barn skal lære at læse og skrive, så skal han/hun øve sig i alfabetet, bogstavlyde, genkendelse af ord, hvornår en sætning starter og slutter og meget mere. 

En hjælp for dit barn kan være at øve de 120 mest brugte ord i børnebøger. Dem har vi nævnt før, og her kan du se et helt hus, hvor dit barn kan øve ordene. Dit barn skal rykke ordene fra den røde kasse til gule, når dit barn starter med at øve et ord, og rykke ordet til den grønne kasse, når dit barn kan ordet.

Det kan være godt at supplere de to aktiviteter – altså huset og disse 120 ark – hvor arkene giver dit barn mulighed for at øve ordene ved at stave ordet, genkende ordet mellem lignende ord, øve sig i at skrive ordet og vurdere hvor mange stavelser, der er i ordet. Huset hjælper dit barn med følge med i, hvilke ord han/hun har lært, og så er det en sjov måde at blive mindet om, at det er tid til at lave sine ark. 

Det kan være rigtig svært at lære at læse, men disse ord er med at gøre læsningen lettere. Flere af ordene er ikke lydrette, og derfor er det en fordel for dit barn at lære disse 120 ord. Dit barn kan faktisk læse 50% af en bog, hvis han/hun kender disse ord. Tilmed bliver dit barn opmærksom på bogstaver, som ikke altid er lydrette, og det hjælper dit barn med at være opmærksom på disse bogstaver i fremmede ord. 

De forskellige opgaver i arkene er med til at fremme dit barns læring. Dit barn skal skrive ordene flere gange, og det gør, at barnet husker det bedre, når det har været igennem hånden. Det er selvfølgelig vigtigt, at du er med til at minde dit barn om opgaverne på en positiv måde og høre dit barn i udtalelsen af ordene. Nogle børn fanger hurtigt opgaverne i arkene, men det er noget andet at læse ordet højt, hvis det står i anden sammenhæng. Derfor kan du med fordel senere skrive sætninger med ordene, som er i det grønne hus, som dit barn skal forsøge at læse højt.

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

120 ords hus

Plakatstickers med alle ordene til at flytte rundt.

Butikken

Copyright – husk at indberette!

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
 
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Skole- og førskolecirkler

Vi anbefaler...

Førskole

@hererderenvoksen
legoglektie@gmail.com

Søm i kassen

Slå søm i en kasse – Ret simpel leg der vakte stor begejstring.⠀At få lov til, og at få SUCCES med, at hamre søm i var kæmpe stort!⠀⠀Bonusinfo:⠀⠀Når barnet slår søm i kassen (eller træ hvis det kan) trænes både

Læs mere
@udmedungerne
legoglektie@gmail.com

Insektfælde

Kartoffelfælde, perfekt måde at fange insekter på! Du skal blot bruge en kartoffel, en elastik og en kniv. Skær over og udhul kartoflenmed en kniv. Skær en lille åbning i kartoflen. Saml kartoflen igen med en elastik. Læg den ud

Læs mere
Førskole
legoglektie@gmail.com

Brug cirklen med geometri og figurer

Brug dine Magnatiles til at bygge figurer. Vi fik bygget både trekanter, kvadrat, 12-kant, 6-kant, rektangel, paralellogram og trapez. Brug Leg&Lektie cirklen med former og figurer, som støtte til de yngste. Den kan hentes her. Brug den sådan:Lad dit barn

Læs mere
Læringscirkler
legoglektie@gmail.com

Abc og farver – Leg&Lektie cirkler

Læringscirklen med farver og bogstaver har jeg udvalgt til at være en del af førskolecirklerne, selvom de også findes i skolecirklerne. Mange børn begynder nemlig at være nysgerrig på bogstaver allerede inden du starter i skole, og som jeg altid

Læs mere
Scroll til toppen