Find genstanden på billedet

IMG_2020-10-19_14-18-57

Du kan sikkert selv huske, hvordan du som barn har siddet med forskellige bøger, hvor man har skullet finde bestemte genstande eller bestemte personer. Hvis du ikke selv har gjort det, kender du med garanti nogen, som har!        

Det er en rigtig god aktivitet, og det er samtidig en aktivitet, som du som forælder kan lave sammen med dit barn. Du kan hjælpe dit barn med at finde tingene, og det vil være en god oplevelse for dit barn at kunne lave den aktivitet (butik) sammen med dig. 

Når dit barn skal finde genstandene, trænes koncentrationsevnen og evnen til at holde overblik allerede i en tidlig alder. Det er derfor godt for dit barn at lave en aktivitet som denne, fordi det trænes i at fastholde sin koncentration, hvilket er en god træning for dit barn i årene op til skolestart.     

Samtidig kan du som forælder støtte dit barn i, hvad de forskellige genstande hedder, og dermed kan dit barn også styrke sit ordforråd (butik) og få sat ord på genstande, det ikke kender endnu.

Når dit barn har fundet genstandene og kan sætte kryds ud for genstanden, så vil det give en følelse af succes hos dit barn, og disse succesoplevelser er vigtige for dit barns læring. De er vigtige, fordi dit barn får en følelse af at sejre og det er samtidig med til at give dit barn en forståelse af, at det kan være sjovt at lære. Derfor kan det være med til at fremme motivationen hos dit barn til at lave flere opgaver, og dette vil styrke dit barns udvikling.  

Sproglige vanskeligheder            

Hvis dit barn har sproglige vanskeligheder (butik) eller ikke har dansk som modersmål, kan det være en god og overskuelig opgave, som kan fremme og styrke sproget hos dit barn. Samtidig med at dit barn lærer, vil det opleve at have det sjovt med at finde tingene. Når dit barn har sproglige vanskeligheder og skal trænes i sproget, er det en god idé med opgaver som denne, som sætter ord på genstande, så dit barn kan genkende disse genstande i hverdagen og koble sproget på.

Justering af sværhedsgrad
         

Opgavens sværhedsgrad kan justeres, hvis den er for svær for dit barn. Du kan som voksen strege nogle af genstandene ud og lade dit barn finde færre genstande, så det på den måde virker mere overskueligt for dit barn. Det er en god idé, at du holder øje med dit barn, inden det laver opgaven selv. På den måde kan du sikre, at dit barn ikke mister koncentrationen eller motivationen for at lave opgaven. Her kan du så vælge at vurdere, om sværhedsgraden skal justeres, så dit barn ikke mister modet til at lave opgaven.

Målgruppe: Fra 3 år 

Mål: Find genstandene på billedet

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Læringskort

Butikken
IMG_2020-07-15_13-52-35

Vi anbefaler...

Butikken
20200427_180330

Sprogkort

Butikken

Dyrekort

Billedkortene her viser søde dyr med mange forskellige farver, som fremstår visuelt indbydende. Dyrene er almindeligt kendte dyr, og dit

Tabeltræning

Tabeltræning, gangetabeller, øve tabeller, gange – kært barn har mange navne! Vi kommer ikke udenom, at det er uhyre vigtigt,

Scroll til toppen