Starte i skole – guide

Vi ønsker jo alle, at vores børn får en god skolegang og en god skolestart – og der er heldigvis rigtig meget du som forældre kan gøre for at lette overgangen fra børnehave til 0. klasse.

Jeg har tidligere skrevet angående at “øve skole” hjemme, så dit barn vænner sig til den nye form. Eller læs også om nogle ret konkrete og praktiske forslag til, hvad du også kan gøre for at lette starten.

Herunder vil jeg kommer med nogle anbefalinger til lege, spil og opgaver, som kan hjælpe dit barn på vej allerede inden skolestart, og ellers er det gode at supplere med, når dit barn er startet i skole. Vores fokus er legende læring med en masse farver og fokus på lyst til at lære og børns indre motivation.

Se vores skolestartpakker, som er en samlet pakke med vejledninger, spil, lege og opgaver, der kan forberede dit barn på skolestart ved at kende til bogstaver og tal, mængder og form. 

Hvad lærer mit barn i skolen?

Først og fremmest kan du læse guiden “Lær bogstaver” og “lær tal”, hvor jeg beskriver kort, hvordan du kan gribe det an. Det er en god ide allerede tidligt at begynde at have opmærksomhed på bogstaver og tal hjemme, så dit barn ikke skal fokusere på det faglige de første måneder. Hvis dit barn allerede kan bogstaverne ved skolestart eller i hvert fald kender lidt til dem, så giver det mere overskud til at have fokus på det sociale og alle de nye forandringer.

Opgaver med alfabetet

Her kan du finde mere inspiration til at lære dit barn bogstaver. Der findes MEGET mere her på siden, dette er blot nogle forslag:

Opgaver med tal

Forslag til at lære tal:

Skolestarten er selvfølgelig meget mere end blot at lære tal og bogstaver. I 0. klasse handler det meget om at vænne sig til skole, være en god kammerat, kende til de nye rammer og generelt “lære at gå i skole”. Du kan læse lidt mere om læring i 0. klasse her.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr