Lær tal – Guide

Her finder du en kort guide til, hvordan du kan lære dit barn tal.

 

 

Hvis du ønsker en udførlig guide med forældrevejledning, opgaver og måder at inddrage det i hverdagen, kan vi anbefale at købe vores læringshæfte “Lær tal”.

 

 

Det vigtigste, når du skal begynde at lære dit barn tal, er at fange dit barn, når interessen for tallene er der. De fleste børn synes det er sjovt, at lege nogle lege med tal . Hele kategorien “Leg TAL”, er tænkt som en inspiration til at finde på lege med sit barn hjemme, hvor man lige så stille kan introducere tal, tallets udseende og talmængden.

Tælleremse

Noget af det første, vi har lært børnene herhjemme, er at tælle. Ikke fordi de fattede ret meget af, hvad det betød, men det er en god ide at kunne “remsen”. Det har vi desuden også gjort med alfabetsangen. Læs også guiden “Lære bogstaver“. Herefter kan man begynde at knytte tallets udseende samt mængde til tallet navn igennem lege, opgaver eller ved spisebordet.

Det er en god ide at have en fælles referenceramme for tal især i starten. Her kan man med fordel bruge læringscirklerne med tal her eller mere visuelle her. Den bruger du så næsten hver gang i taler om et tal eller tæller – så viser du lige tallet på cirklen, så dit barn får et konkret sted at “samle” sin viden om tallene.

Se også en video af, hvordan cirklerne kan bruges her. Cirklerne kan enten downloades eller købes færdigtrykte

Lege med tal

Her har jeg udvalgt 3 lege, som er gode til at begynde med:

  1. Post its. Her er det Eskilds del af legen. På dette tidspunkt kender han endnu ikke navnene på tallene eller deres mængde, men alligevel træner vi tallets udseende.
  2. Lego. Lego er generelt bare super god i mange sammenhænge med læring. Her er et eksempel på en leg, som kan styrke talforståelse – altså mængden og det at tælle.

Spillene her kan også bruges med fordel, da de både styrker forståelsen af tallets mængde og sammenkobler tallets navn, mængde og udseende. Værksteder er lavet som sjove spil, så dit barn næsten glemmer, at det lærer samtidigt. Eller vores skriveunderlag med læringsspil (butik) .

 

 

Desuden er en tællekæde genial til at støtte børns læring. Den kommer især til sin ret, når de skal begynde at lægge små tal sammen eller trække dem fra hinanden.

 

 

Til sidst vil jeg henvise til nogle ark, som kan printes som en del af læringen. Husk dog at dit barn helt sikkert lære det lettere og hurtigere igennem en leg end ved at lave en opgave.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr