Lær tal – Guide

cropped-20191031_103155.jpg

Her finder du en kort guide til, hvordan du kan lære dit barn tal.

Hvis du ønsker en udførlig guide med forældrevejledning, opgaver og måder at inddrage det i hverdagen, kan vi anbefale at købe vores læringshæfte “Lær tal”.

Det vigtigste, når du skal begynde at lære dit barn tal, er at fange dit barn, når interessen for tallene er der. De fleste børn synes det er sjovt, at lege nogle lege med tal . Hele kategorien “Leg TAL”, er tænkt som en inspiration til at finde på lege med sit barn hjemme, hvor man lige så stille kan introducere tal, tallets udseende og talmængden.

Noget af det første, vi har lært børnene herhjemme, er at tælle. Ikke fordi de fattede ret meget af, hvad det betød, men det er en god ide at kunne “remsen”. Det har vi desuden også gjort med alfabetsangen. Læs også guiden “Lære bogstaver“. Herefter kan man begynde at knytte tallets udseende samt mængde til tallet navn igennem lege, opgaver eller ved spisebordet.

Det er en god ide at have en fælles referenceramme for tal især i starten. Her kan man med fordel bruge læringscirklerne med tal her eller mere visuelle her. Den bruger du så næsten hver gang i taler om et tal eller tæller – så viser du lige tallet på cirklen, så dit barn får et konkret sted at “samle” sin viden om tallene.

Se også en video af, hvordan cirklerne kan bruges her. Cirklerne kan enten downloades eller købes færdigtrykte.

Her har jeg udvalgt 3 lege, som er gode til at begynde med:

  1. Post its. Her er det Eskilds del af legen. På dette tidspunkt kender han endnu ikke navnene på tallene eller deres mængde, men alligevel træner vi tallets udseende.
  2. Lego. Lego er generelt bare super god i mange sammenhænge med læring. Her er et eksempel på en leg, som kan styrke talforståelse – altså mængden og det at tælle.
  3. Plakat. Denne gratis plakat er rigtig god til at tælle en helt masse med sit barn. Desuden lan det også bruges til at vise gange for de lidt større bærn.

Spillene her kan også bruges med fordel, da de både styrker forståelsen af tallets mængde og sammenkobler tallets navn, mængde og udseende. Værksteder er lavet som sjove spil, så dit barn næsten glemmer, at det lærer samtidigt.

Desuden er en tællekæde genial til at støtte børns læring. Den kommer især til sin ret, når de skal begynde at lægge små tal sammen eller trække dem fra hinanden.

Til sidst vil jeg henvise til nogle ark, som kan printes som en del af læringen. Husk dog at dit barn helt sikkert lære det lettere og hurtigere igennem en leg end ved at lave en opgave.

Butikken

Copyright – husk at indberette!

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
 
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Læringscirkler

Samlet pakker

Førskole

0. klasse
legoglektie@gmail.com

Læringsplakater

Vi har lavet nogle fine læringsplakater, som vi gerne vil have hængende hjemme og som indbyder til samtaler om en masse relevante dagligdagsting. Vi lavede en abc alfabetplakat med illustrationer samt en multi læringsplakat med en mange forskellige emner. Plakaterne

Læs mere
Jul
legoglektie@gmail.com

Jul og finmotorik

Julen er bare en fantastisk hyggetid! Vi elsker en masse små kreative projekter herhjemme og har allerede haft gang i en del. Et af projekterne har været disse fine juletræer lavet af ispinde og gamle knapper arvet fra min mormor.

Læs mere
Leg med NATUR
legoglektie@gmail.com

Insektbo

Insektbo Jysk har disse fine insektbo til 35kr. Jeg har længe ville lave en selv, men jeg må bare erkende, det ikke bliver gjort:). Så nu er denne indkøbt til stor glæde for B, og vi venter spændt på, at

Læs mere
1. Klasse
legoglektie@gmail.com

120 ords læringscirkel

De 120 ord er en samling af de ord, som oftest bruges i danske tekster. Derfor er de super gode at træne med dit barn eller elever, da mange ord, så allerede kan læses. Brug cirklen herunder eller spil 120

Læs mere
Scroll til toppen