Lær tal – Guide

cropped-20191031_103155.jpg

Her finder du en kort guide til, hvordan du kan lære dit barn tal.

Hvis du ønsker en udførlig guide med forældrevejledning, opgaver og måder at inddrage det i hverdagen, kan vi anbefale at købe vores læringshæfte “Lær tal”.

Det vigtigste, når du skal begynde at lære dit barn tal, er at fange dit barn, når interessen for tallene er der. De fleste børn synes det er sjovt, at lege nogle lege med tal . Hele kategorien “Leg TAL”, er tænkt som en inspiration til at finde på lege med sit barn hjemme, hvor man lige så stille kan introducere tal, tallets udseende og talmængden.

Noget af det første, vi har lært børnene herhjemme, er at tælle. Ikke fordi de fattede ret meget af, hvad det betød, men det er en god ide at kunne “remsen”. Det har vi desuden også gjort med alfabetsangen. Læs også guiden “Lære bogstaver“. Herefter kan man begynde at knytte tallets udseende samt mængde til tallet navn igennem lege, opgaver eller ved spisebordet.

Det er en god ide at have en fælles referenceramme for tal især i starten. Her kan man med fordel bruge læringscirklerne med tal her eller mere visuelle her. Den bruger du så næsten hver gang i taler om et tal eller tæller – så viser du lige tallet på cirklen, så dit barn får et konkret sted at “samle” sin viden om tallene.

Se også en video af, hvordan cirklerne kan bruges her. Cirklerne kan enten downloades eller købes færdigtrykte.

Her har jeg udvalgt 3 lege, som er gode til at begynde med:

  1. Post its. Her er det Eskilds del af legen. På dette tidspunkt kender han endnu ikke navnene på tallene eller deres mængde, men alligevel træner vi tallets udseende.
  2. Lego. Lego er generelt bare super god i mange sammenhænge med læring. Her er et eksempel på en leg, som kan styrke talforståelse – altså mængden og det at tælle.
  3. Plakat. Denne gratis plakat er rigtig god til at tælle en helt masse med sit barn. Desuden lan det også bruges til at vise gange for de lidt større bærn.

Spillene her kan også bruges med fordel, da de både styrker forståelsen af tallets mængde og sammenkobler tallets navn, mængde og udseende. Værksteder er lavet som sjove spil, så dit barn næsten glemmer, at det lærer samtidigt.

Desuden er en tællekæde genial til at støtte børns læring. Den kommer især til sin ret, når de skal begynde at lægge små tal sammen eller trække dem fra hinanden.

Til sidst vil jeg henvise til nogle ark, som kan printes som en del af læringen. Husk dog at dit barn helt sikkert lære det lettere og hurtigere igennem en leg end ved at lave en opgave.

Multi talkort

Færdige kort, skriv med tusch og visk ud. For- og bagside.

Butikken

Copyright – husk at indberette!

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
 
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Skole- og førskolecirkler

Vi anbefaler...

Førskole

3-5år
legoglektie@gmail.com

Bobleplast

Har du også en frygtelig masse bobleplast liggende fra alle pakkerne, der kommer dumpende? Her er en lille aktivitet, hvor du kan bruge dit bobleplast og få et glad barn samtidigt. Hvilket barn elsker ikke at trykke de små luftbobler

Læs mere
Ark til print
legoglektie@gmail.com

Opgaver med vinkler

Nederst finder du opgaver, hvor dit barn kan øve sig i at tegne og aflæse vinkler. Der er fire typer vinkler, som dit barn skal lære: – En spids vinkel: Under 90 grader – En stump vinkel: Over 90 grader, men

Læs mere
GRATIS
legoglektie@gmail.com

Gratis læringsspil ONLINE

Denne side indeholder en masse rigtige gode online læringsspil. Der er indenfor forskellige fag og emer lige fra opgaver med prik til prik, over ordjagt, matematikspil og kodning til spil som udvider dit barns ordforråd. Det fungerer bedst via computer, da

Læs mere
0. klasse
legoglektie@gmail.com

Gratis opgaver med vokaler og konsonanter

Når dit barn skal lære at læse, at første skridt at kunne bogstaverne og at dit barn kan skelne på konsonanter og vokaler. Det er desuden en en vigtig hjælp for dit barn at vide, hvordan bogstaverne lyder, når dit

Læs mere
Scroll til toppen