Tal -terninger

Terninger – hvordan bruger man dem? 

Først skal I printe arket ud, finde en saks og en limstift. Alle kanterne på de udklippede figurer får lidt lim, og nu skal i samle terningerne. Det kan godt være lidt svært, så du skal formentlig hjælpe dit barn.

Formålet med terningerne er, at de er en sjov måde at lære på, fordi børn kender terninger fra spil. Desuden har de noget at røre ved og og se på, når de lærer. Når I først har fået samlet terningerne, kan I gå i gang.

Se også vores skriveunderlag med læringsspil her (butik).

Terningspil – tal 

Her er terningen nummeret med tal fra 1-6 – ligesom en normal terning. Tallene står skrevet med store farverig tal. Når dit barn kaster med terningen skal han/hun sige tallet højt, hvilken farve det har, vise antallet med sine fingre og måske finde fx tre ting. 

Terningspil – tal med prikker 

Her er endnu en terning, som er ret standard. Her er tallene dog vist med prikker i stedet for tal, og det er en rigtig god idé at vise dit barn flere former for repræsentationer af tal. 

Hvis terningen fx viser to prikker, så kan du tale med dit barn om han/hun kan huske, hvordan tallet to ser ud, hvis dit barn skulle skrive det. Bagefter skal dit barn finde antallet af genstande i huset. 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr