Skrivekort – skriv en historie

“Skrivekort” er en god aktivitet, når man gerne vil hjælpe sit barn med at blive bedre til at skrive på dansk.

Som lærer eller forældre opdager man ofte, at børn har viljen og lysten til at skrive i en tidlig skolealder, men mangler ideer til hvordan de skal starte. Kreativitet er en forudsætning for opgaver som disse, og her kan skrivekort fungere som et springbræt til at generere ideer hos dit allerede kreative barn.

Skrivekortene kan trækkes op af en pose, hvor dit barn for eksempel kan vælge to eller tre kort og øve sig i at skrive ud fra dem.

Generelt kan man i indskolingen hurtigt blive optaget af, at eleverne skal forsøge at udtrykke sig mundtligt med fokus på udtale og grammatik. Men det er også vigtigt at have fokus på skriftligheden, da det går hånd i hånd med læseudviklingen. Der er 60 skrivekort og emnerne rangerer forskelligt, og der vil derfor være skrivekort til alle børn med forskellige interesser. Et eksempel på et skrivekort kan være: “Hvad er det bedste ved din hjemby?”, hvor spørgsmålet ikke kræver en specifik forhåndsviden, men er bredt og samtidig konkret nok til at dit barn kan komme med et personligt svar til spørgsmålet.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr