Print skriveopgaver til 1. – 3. klasse.

IMG_2020-09-30_05-39-38

Dit barn er måske lige startet i skole eller går i 1. klasse, 2. klasse eller 3. klasse. Ofte er gejsten for at gå i skole stor i de små klasser, fordi alt er nyt og spændende, og det er med at udnytte og få lagt en god bund! 

Dit barn vil i de mindste klasser arbejde med alfabetet, inden det kan lære at skrive. I starten af skoletiden vil dit barn skrive ord som sit navn, og meget lydrette ord, der er skrevet som de lyder. Dit barn vil tidligt begynde at skrive tekster, hvor ordene ikke er stavet korrekt, eller bogstaverne vender forkert, men det gør ikke noget og det kaldes børnestavning. I starten skal dit barn gerne skrive en masse samtidigt med at det øver læsning – det må gerne gå hånd i hånd, da det ene støtter udviklingen i det andet. Mange børn finder også glæde ved at kunne udtrykke sig skriftligt og synes, det er lidt sejt, så det skal du hjælpe med at opfordre til. Du kan blandt andet bruge tegneserier med billedstøtte i de første skriveopgaver.

Herunder finder du fem ark, hvor dit barn skal skrive og tegne om sjove ting. Det er stadig vigtigt, at dit barn tegner, fordi dit barns ordforråd er mindre end alt det, dit barn gerne vil udtrykke. Derfor kan det være forløsende for dit barn at kunne tegne en følelse, glæde, frygt.

I arkene skal dit barn for eksempel tegne sit yndlingshus og bagefter beskrive det. Generelt bærer opgaverne præg af, at dit barn skal sætte ord på meget positive ting, som dit barn oplever i sin hverdag, og som dit barn har mulighed for at beskrive med nuværende ordforråd. 

Nu er der vist kun tilbage at skrive, at dit barn bare skal skrive løs. Dit barn må gerne gøre sig umage, så du måske kan læse, hvad han/hun skriver, men det er ikke det centrale, som er at skrive og turde at skrive, så det er okay at lave mange fejl. Hvis det er svært at læse, hvad dit barn skriver, så spørg nysgerrigt om det vil læse det hæøjt for dig.

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Butikken

Copyright – husk at indberette!

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
 
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Skole- og førskolecirkler

Vi anbefaler...

Førskole

3-5år
legoglektie@gmail.com

Flip flap

Hvis du ikke orker den hjemmelavede model, så brug vores versioner til print selv her.  Du kender sikkert godt denne? Flip flap kalder nogle den også:-) Denne simple papirfoldning kan jeg i hvertf fald godt huske fra jeg var lille.

Læs mere
Ark til print
legoglektie@gmail.com

RIM

Herhjemme leger vi meget med sproget fx gennem rim. Så jeg har lavet en opgave med rim, som du er velkommen til at bruge til dit barn. Print arket fra nedenstående link, og lad dit barn sætte streger mellem de

Læs mere
0. klasse
legoglektie@gmail.com

Fars dag og mors dag – opgaver

Vi elsker en anledning til værdsætte andre og fejre en begivenhed.Mors dag stammer tilbage fra en kvinde i USA ved navn Anna Jarvis, som var vildt begejstret for sin mor. Hun var med i gruppe af mødre kaldet ‘Mothers Day

Læs mere
4. Klasse
legoglektie@gmail.com

Leg&Lektie cirkel – Kommaregler

Emnet her er kommaregler, som mange af vores elever har svært ved at huske. Nu kan de have denne lille huskecirkel lamineret i nøgleringen eller sat i en mappen til hurtig at finde frem. Se og læs om alle cirklerne her.

Læs mere
Scroll til toppen