Find vokalen – skoleopgaver med vokaler

IMG_2021-01-12_10-30-02

Når dit barn skal lære at stave, så er det en helt ny verden, der har åbnet sig op. På mange måder kan det være overvældende, når man som barn pludselig finder ud af, at hvis man sætter bogstaver sammen, så kan man lave ord. Det må siges at være en stor ting, og det kan hurtigt være en stor mundfuld for dit barn, hvorfor det er vigtigt at starte ud med opgaver, der er nemme at gå til for dit barn.

Denne opgave har fokus på kendskab til vokaler. I opgaven bliver barnet præsenteret for en række ord, som er visuelt repræsenterede med et billede. Under billedet står der skrevet, hvad det er for et billede. I ordet mangler der en vokal. Det er denne vokal, som barnet skal finde frem til og skrive under billedet i ordet.

Lydrette ord

Ordene i opgaven er såkaldte lydrette ord. Det vil sige, at bogstaverne i ordet har den lyd, som de har, hvis bogstaverne står isoleret og siges højt. Lydrette ord er gode til begynderlæseren og -staveren, fordi de er ukomplicerede og de giver mening. Ofte kan det være svært for den nye læser eller skriver at finde hoved og hale i, hvordan ord læses eller staves, fordi bogstaverne i ordet har en anden lyd. Bogstaver i det danske sprog kan have mange forskellige lyde, og hvis man som nybegynder ikke skal miste modet eller motivationen er det vigtigt at starte langsomt ud med lydrette ord, så man får et basiskendskab til læsning og stavning.

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Læringskort

Butikken
IMG_2020-07-15_13-52-35

Vi anbefaler...

Butikken
20200427_180330

Sprogkort

Butikken
Scroll til toppen