Læseopgaver – læs og forstå

IMG_2021-01-12_10-28-44

I opgaven “Jeg har” skal dit barn sætte en streg fra det udsagn som passer med et af de tre billeder. Det kunne for eksempel være “jeg har røde bukser på”, og nu skal dit barn finde det billede, hvor enten en pige, dreng, et dyr eller noget fjerde har røde bukser på.

Læseforståelse

Formålet med opgaverne er at få dit barn til at vise, at han/hun har forstået det skrevne. Når børn lærer at læse, handler det til dels om at sammensætte bogstaverne til ord, forstå de enkelte ord og sammensætte ordene til sætninger. For nogle børn kan det være svært, og derfor er denne simple øvelse en rigtig god træning i at koble det læste til det visuelle. Det hjælper også dit til at se om, dit barn forstår det skrevne. Mange børn læser i starten ord i tekster, men uden at kunne nå at forstå det de læser.

Hvis dit barn ikke kan læse teksten selv, kan du hjælpe ved at læse sætningerne højt. 

Fokus i opgaverne er  på detaljerne, hvor dit barn skal adskille farver, beklædningsdele mm. Det er især tillægsordene, som er i centrum. Tillægsordene er med til udvide dit barns ordforråd og sætningsdannelse, da tillægsordene gør sætninger og sproget mere flydende og interessant.

3 niveauer

Opgaverne er inddelt i tre klassetrin. Opgaverne til første klasse beskriver præcis det, da ses med letlæselige ord. Opgaverne til anden klasse beskriver igen præcis det, som barnet kan se, men bruger svære ord og ord, der er sammensatte. I tredje klasse vil dit barn få sætninger som “denne blomst har samme farve som solen”. Dette er endnu et udviklingstrin, da dit barn skal bruge sin forhåndsviden om, at solen er gul. 

Mål: At læse og forstå gennem koblingen mellem tekst og billede.  
Målgruppe: 1.-3. klasse

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger nårI er udvalgt til at registrere.

Læringskort

Butikken
IMG_2020-07-15_13-52-35

Vi anbefaler...

Butikken
20200427_180330

Sprogkort

Butikken
Scroll til toppen