Fortælleterninger

Terninger – hvordan bruger man dem? 

Først skal I printe arket ud, finde en saks og en limstift. Alle kanterne på de udklippede figurer får lidt lim, og nu skal i samle terningerne. Det kan godt være lidt svært, så du skal formentlig hjælpe dit barn.

Formålet med terningerne er, at de er en sjov måde at lære på, fordi børn kender terninger fra spil. Desuden har de noget at røre ved og og se på, når de lærer. Når I først har fået samlet terningerne, kan I gå i gang.

Disse fortælleterninger kan bruges til at lave historier med. Dit barn kaster terningen og måske det lander den på en pirat. Nu skal dit barn forsøge at lave en historie ud fra piraten, når dit barn ikke kan fortælle mere, kan han/hun forsøge at kaste terningen igen. I kan også vælge at slå med terningen 3 gange og digte en historie ud fra det. Det centrale er at dit barn øver sig i at digte og finde på histoirer, samtidit med at det får erfaring i at opbygge en historie.

Du kan hjælpe til med historien ved at stille hv-spørgsmål, som for eksempel “hvorfor var piraten farlig”, “hvordan fandt piraten en skat”, “hvor sejler piraten hen”, “hvordan er rejsen” eller “hvordan ser det ud på den øde ø” osv.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr