Find to ens billeder

Når dit barn endnu ikke går i skole endnu, er det naturligvis begrænset, hvilke slags opgaver, dit barn kan løse på egen hånd. Det er dog en rigtig god idé at træne dit barns kognitive evner og færdigheder gennem hele livet. Det kan både være vendespil, find fem fejl eller andre aktiviteter af samme type.

Denne aktivitet har til hensigt at træne dit barns kognitive evner. Dit barn bliver præsenteret for otte figurer på hvert billede. Det er derefter dit barns opgave at forbinde de to ens figurer med en streg. Denne opgave udfordrer altså dit barns blik og overblik og medvirker til, at dit barn skal koncentrere sig om at få øje på de to ens figurer.
Det er rigtig godt for dit barn at løse opgaver som denne, da det styrker dit barns koncentrationsevne. Koncentrationsevnen er ikke givet på forhånd, og den skal trænes ved hjælp af opgaver, der netop kræver koncentration. Denne opgave er et bud på en opgave, der kræver netop det.

Udover at kræve koncentration, så medvirker opgaven til at styrke dit barns overblik. Denne færdighed er enormt vigtig at have og træne, og evnen til at danne overblik går igen igennem hele livet. Når dit barn skal begynde i skole vil det blive præsenteret for overblikslæsning, og her er det en god idé, at dit barn allerede har oplevet at træne det i form af eksempelvis opgaver som denne.

Når dit barn har fundet de to ens figurer, så skal dit barn sætte en streg mellem de to. 

Opgaven er udformet på en måde, der fremstår visuelt indbydende ved hjælp af mange farver og figurer, som tiltaler dit barn. Dit barn har med garanti set figurerne før eller hørt historier om dem i film eller bøger.

Når dit barn har sat streger mellem de to ens figurer, så er det en god idé hvis du som forælder kan bekræfte, om dit barn har gjort det rigtigt. Dette er med til at give dit barn en succesoplevelse og følelsen af, at det godt kan selv. Denne følelse vil sidde i dit barns krop og medvirke til, at dit barn har mod på at løse andre opgaver selv.
Det er en opgave, som dit barn kan løse selv, men du kan også som forælder sidde ved siden af. Måske kan I komme i tanke om historier ud fra de forskellige figurer? Der er lagt op til både soloarbejde for dit barn men også en hyggelig stund for dig og dit barn.

Aldersgruppe: 4-6 år
Mål: Træn overblikket

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr