Træk en linie med det rigtige antal – opgaver

Her skal du og dit barn arbejde med tal på en sjov måde. Dit barn skal kigge på det symbolske tal, for eksempel 4, og bagefter skal dit barn placere (ved hjælp af en streg, som dit barn tegner) fire myre på græsset. 

Her arbejdes der med at overføre viden fra det symbolske tal (4) til det visuelle. Her er ses det for eksempel i form af myre. Nogle børn kan sagtens tælle fra 1 til 40, men kan ikke placere, hvor mange for eksempel fire er af en genstand. Det vil denne opgave gøre dig opmærksom på som forældre. 

I denne opgave er der fokus på dit barns talforståelse – her med fokus på, hvordan tal kan se ud, altså både tallet fire, men også mængden af myre. Det er enormt vigtigt at arbejde med dit barns talforståelse, da det har afgørende betydning for, hvor let dit barn har ved at være med i et fag som matematik. Læs mere om forskning og talforståelse her.

Mål: At lære sammenhængen med tal og talmængder. 

Målgruppe: 4-6 år 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr