Grammatikopgaver om udsagnsord til mellemtrin- opgaver

“Alt vi gør på denne jord kalder vi for udsagnsord”. Denne sætning har dit barn måske hørt i skolen i takt med at have fået kendskab til udsagnsord. Det er en god huskeregel! Og det er en god idé at opstille disse huskeregler for sig selv, for når dit barn har fået kendskab til udsagnsord, så er der mange regler at holde styr på! Der er både uregelmæssige udsagnsord og regelmæssige udsagnsord. Dertil kommer, at der er forskellige bøjninger, som udsagnsordet kan bøjes i.

Denne opgave har fokus på at træne dit barn i at bøje udsagnsordene i navneform, nutidsform og bydeform. Den tager udgangspunkt i regelmæssige udsagnsord.

Opgaverne er lavet, så de fremstår flotte og indbydende. Dette kan medvirke til, at dit barn har lyst til og er motiveret til at lave dem. Billederne er udvalgt ud fra at være noget, som dit barn kan relatere til. På den måde kan det også styrke dit barns lyst til at lave opgaverne. Det kan samtidig være, at du og dit barn kan have en samtale omkring billederne. På den måde kan opgaverne også lægge op til en hyggelig aktivitet for dig og dit barn.

Der er diversitet i opgaverne, så dit barn vil ikke opleve, at det skal repetere samme øvelse indenfor de forskellige bøjninger. Dette er med til at sikre, at dit barn ikke mister motivationen og synes det bliver for kedeligt.

Opgaverne lægger både op til, at barnet skal skrive sætninger selv eller blot udfylde tomme pladser.

Opgaverne introducerer til de tre forskellige bøjninger af udsagnsord, og den sidste opgave samler de tre bøjninger i en opgave, hvor dit barn skal bruge den viden, det har fra de andre opgaver.

Det er vigtigt, at du som forælder vurderer, om sværhedsgraden på opgaverne passer til dit barns niveau, da det ikke vil være rart for dit barn at opleve, at det ikke kan løse opgaverne. Det er derfor en god idé hvis du kan støtte barnet i starten og vurdere, om dit barn kan selv. Hvis dit barn kan arbejde individuelt og løse opgaverne korrekt, så vil dette styrke dit barns tro på egne evner og dermed lysten til at lære. 


Mål: Udsagnsord, bøjninger

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr