“Mig og min hjerne” – lær og styrk din hjerne

Så har vi lavet et fedt samarbejde igen!
Vi har været i gang fuld gang med at lave materialet “Mig og min hjerne”, som er udviklet i et samarbejde mellem Gyldendal, Maneno, Skolemælk (betalt partnerskab) og selvfølgelig os.
Materialet er lavet med udgangspunkt i bogen “Mig og min hjerne” af Charlotte Koldbye. Bogen er udvalgt, fordi den ligger i tråd med Videnskabsåret 2022, hvor man gerne vil fejre nysgerrighed og kreativ tankevirksomhed i Niels Bohrs ånd. Vi har gerne ville lave et materiale, som øger børns nysgerrighed overfor den videnskabelige verden med udgangspunkt i dem selv. Og som altid kommer der fede klistermærker og illustrationer på skolemælkene i starten af 2022.

Materialet henvender sig til 0.-3. klasse, hvor du som lærer eller forældre er vigtig for formidlingen, højtlæsningen samt lidt ekstra forklaringer for de yngste børn.
Du får fri adgang til bøgerne “Mig og min hjerne” og “Mig og min krop” skrevet af Charlotte Koldbye samt 500 andre bøger på Manenos læseapp. Adgangen får du via Edutainmenthuset.dk.

Hent alt materialet her.

Materialet

Materialet består af tre dele, som kan bruges uafhængigt af hinanden. For at få den bedste forståelse anbefales det dog at lave hæfterne i rækkefølge:

1. “Mig og min hjerne 1 – Lær om hjernen”, der giver eleverne en basisviden om enkelte dele af hjernens funktioner på et børneniveau med udgangspunkt i dem selv.

2. “Mig og min hjerme 2 – styrk din hjerne”, der giver eleverne forskellige opgaver, aktiviteter samt viden om at træne deres egen hjerne.

3. “Mig og min hjerne 3 – Opdag din hjerne”, der giver eleverne mulighed for at blive klogere på og afprøve, hvorfor deres egen hjerne er fantastisk sammenlignet med andre dyrs.

FÆLLES MÅL

Hæfterne opfylder følgende Fælles Mål for dansk samt sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab:
– Eleven har viden om enkle sundheds og trivselsfaktorer.
– Eleven kan skrive små og store bogstaver i håndskrift og på tastatur.
– Eleven kan bruge enkle skabeloner til at strukturere sit stof.
– Eleven kan udarbejde enkle tekster med billeder og skrift.
– Eleven kan sætte tekstens tema i relation til eget liv.
– Eleven kan forbinde tekstens emne med egen viden, erfaring og ideer.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr