Farver og former -terninger

Terninger – hvordan bruger man dem? 

Først skal I printe arket ud, finde en saks og en limstift. Alle kanterne på de udklippede figurer får lidt lim, og nu skal i samle terningerne. Det kan godt være lidt svært, så du skal formentlig hjælpe dit barn.

Formålet med terningerne er, at de er en sjov måde at lære på, fordi børn kender terninger fra spil. Desuden har de noget at røre ved og og se på, når de lærer. Når I først har fået samlet terningerne, kan I gå i gang.

Se også vores skriveunderlag med læringsspil her (butik).

Terningspil – former 

Her er fokusset på geometriske figurer, deres former og farver. Dit barn kaster med terningen, den laver måske på den grønne femkant. Nu kan du tale med dit barn om, hvor mange hjørner figuren har, hvad den hedder, hvilken farve den er, og om dit barn kan finde femkanter andre steder (måske lidt svært lige med femkanten). Men lad gerne dit barn eftersøge huset for andre former og figurer.

Terningspil – terningspil farver

Når dit barn ser denne terning er den rigtig farverig. Her er fokus på farverne, så her gælder det om at være lidt kreativ. Dit barn kaster med terningen, den lander måske på rød, og dit barn skal sige farven højt. Nu kan du bede om, at dit barn finder så mange røde ting i huset, bagefter kan I tale om, hvilke nuancer, der er inden for farven rød.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Store bogstavkort 199kr