Guide -Dreng 3 år og interesse for bogstaver

Dreng 3 år og interesse for bogstaver

En mor til en dreng på 3 år spørger her ind til, hvordan hun fremover skal støtte sit barn i at lære bogstaver.

Spørgsmål

“Hej,
Jeg syntes det er fedt at følge dig og alle de råd og ideer ?
Min største søn Mads er lige blevet 3 år og da han er begyndt at spørge om ting som “hvad skriver du mor”, “skriver du Mads” osv. så er vi så småt begyndt at snakke om bogstaver. Jeg gik ind og læste dit skriv omkring hvordan man kommer i gang med at lære bogstaverne og startede så med det første bogstav i hans navn og har hele weekenden snakket meget om det. Efter weekenden er han allerede så sej til M A D S! …

Mit spørgsmål er så, om du har gode råd eller sjove ting man kan lave? Hvad er han for lille til? Vi har bogstavspuslespillet fra Sebra som vi også tog i brug i weekenden, så han kunne begynde at se, hvordan bogstaverne ser ud. Han syntes både, at det er sjovt og interessant. Skal vi bare fortsætte sådan og så tage det, som det kommer? Hvornår begynder de i øvrigt på at kunne øve på at skrive bogstaver?
På forhånd tusind tak for svar, fra en mor som famler lidt i blinde hvad dette angår”

Svar

“Hvor er det MEGA godt gået af både dig og ham?. Så er det da bare med at klø på, når han er så interesseret lige nu! Og dejligt du kunne bruge guiden. Det er simpelthen så skønt, at du skriver, så er det alt mit arbejde værd!

Ja, du skal helt sikkert fortælle som du gør også gentage gentage, gentage. Også ville jeg hænge en plakat op med bogstaverne, du kan finde flere gratis her. På den måde bliver han selv mere nysgerrig og spørger ind til bogstaverne, når han går forbi den. Også begynd at lave nogle af legene til bogstaver her, men kun med de bogstaver han kender også måske et mere du kan præsentere. Alternativt på brug noget tid på at finde hans egne bogstaver på ting hjemme eller i supermarkedet. Pas på med at gå for hurtigt frem, så han mister lysten, men grib i stedet muligheden, når han selv siger noget om det. Eller nævn fx et bogstav fra mælkekartonnen ved aftensmaden, så I kan få snakken lidt i gang. Hvis han virker uinteresseret, så stop og hvis han bider på, så fortsæt snakke med et par bogstaver mere.

Mht at skrive, så er det vigtig, at du også træne at tegne med ham, så han lære at holde blyanten rigtigt, da det ellers kan være svært. Se evt. tricks med blyanten her.

Også tænker jeg,  at du godt kan prøve at vise ham, at man kan skrive fx. M i sandet som denne leg også tage det stille og roligt. Lad evt kasse stå fremme, så han selv får lyst til at sætte sig og tegne lidt der. Det handler lidt om at lægge madding ud til børnene;-)”

 

Hvis du har et spørgsmål omkring dit barn så skriv til legoglektie@gmail.com eller på instagram eller facebook. Hvis du har brug for mere vejledning, så kan du købe dig til en 30min session via fx. facetime, hvor vi kan have en længere snak om dit barn.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr