Svært ved matematik fra 4. klasse? – GUIDE

Matematik er et af de fag i skolen, som er noget rigtig hø, at komme bagud i.

Gennem hele skoletiden bygges der i matematikken mere end i andre fag ovenpå gammel viden. Du kan fx. ikke læse en ligning, hvis du ikke kan reducere, gange, dividere, plus, minus, regnehieraki, opløse parenteser osv. Derfor er det super vigtigt, at afhjælpe dit barns matematiske problemer hurtigst muligt, da det vil blokere for næste niveau af matematikken.

Hvis dit barn stadig ikke er så gammel, så få ideer til lege med tal her.

Især fra 4. klasse sker der store ting i matematikken og mange børn får det svært, da opgaverne “pakkes ind” i tekst i stedet for at være “rene” regneopgaver. Det gør det markant sværere for børnene at gennemskue, hvad det egentlig er, de skal regne ud, da de nu både skal læse, finde det centrale i teksten, opstille regnestykker og udregne facit. 

Her er 3 tips til at hjælpe dit barn!

Læringscirkler

Ofte skyldes problemerne i matematik fra 4. klasse, at der kommer en del mere tekst på matematikopgaverne. Matematik bliver også til problemregning, som indeholder små regnehistroier, der gør det ekstra svært, hvis man har lidt læsevanskeligheder. Forfor udviklede vi vores læringscirkler, hvor alt det vigtige står uden en masse fylde. De er særlig gode til børn med overbliksvanskeligheder, tosprogede, børn med faglige vanskeligheder eller diagnoser. Se dem her.

Lav overstregninger 

Find det vigtigste i matematikopgaven og overstreg det med tuschen. Find tallene, matematikordene og overstreg dem, så du kun har de vigtige informationer fremhævet. Her kan læringscirklerne igen bruges, som beskrevet ovenfor.

Visualiser

Lav en tegning eller en skitse af matematikopgaven. Tegn antallet af æbler, hvis opgaven handler om æbler. Lav streger, cirkler og andet som kan hjælpe dit barn med at få en mere konkret forståelse for opgaven, som er stillet.

Tålmodighed

Øvelse gør mester. Vær tålmodig med dit barn og pres ikke. Det kan demotivere dit barn meget. Fokuser på regneprocessen og ikke resultatet. Husk at ros dit barn, når kun halvdelen er regnet, at regnestykket er skrevet op eller når dit barn kommer med et gæt. Matematik handler meget om selvtillid.

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr