Find figuren – opgaver med genkend former

Opgaven går ud på at lede efter geometriske figurer. Der er geometriske figurer overalt i vores hverdag, som dit barn vil se, hvis blot dit barn har kendskab til dem. Du og dit barn kan kigge på jeres skabe, skuffer, postkasse, fjernsyn som alle har en firkantet form, og måske I har stole, hvor ryggen er cirkelformet. Der er et hav af muligheder.
Grunden til at dit barn skal lære geometriske former at kende er, at når først han/hun kender figurens form, kan dit barn senere begynde at regne arealet ud og måske rumfanget, hvis det er en tredimensionel form. 

I opgaven skal dit barn få kendskab til to-dimensionelle figurer (flader). På hvert ark er der fokus på nogle enkelte figurer.  Figurerne, som er i centrum, har en lille figur indeni. Det kunne for eksempel være en trekant, som er i centrum. Ved siden af figuren, som er i centrum, er der nogle forskellige geometriske figurer, og nu skal dit barn sætte streger hen til den samme som “centrum” figuren. 

Tal med dit barn om, hvilken figur dit barn skal finde og om, hvor mange kanter den for eksempel har. 

Mål: Få kendskab til geometriske figurer

Målgruppe: 4-6 år 

Evt. fil downloades nederst.

Copyright og Licens

ALT materialet på hjemmesiden GRATIS brug for private.

Kopiering må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

Hvis ikke I ikke har lavet aftale med Copydan skal der købes Licens her.

Lær bogstaver fra 69kr