Opgaver til genreskrivning 1.-6. klasse

IMG_2021-05-11_09-30-40

Uanset hvilket klassetrin dit barn går på, skal dit barn øve sin skriftlighed. Dit barn skal til at begynde med lære at stave og skrive sætninger, og med tiden skal dit barn lære at skrive længere sammenhængende tekster. Dit barn bliver i løbet af sin skolegang introduceret til de forskellige genrer inden for danskfaget, f.eks. noveller, romaner, digte, eventyr osv. Dit barn kommer også til selv at prøve kræfter med at skrive tekster inden for nogle af genrerne. Det er dog efterhånden blevet mere og mere udbredt som lærer i dansk at fokusere på, at eleverne skal skrive tekster baseret på autentiske skrivesituationer. Det vil sige tekster, man skriver, når man har brug for dem. Det kan f.eks. være en invitation, en jobansøgning eller en salgsannonce. Idéen er, at det bliver mere håndgribeligt for børnene at skrive tekster, når de kan se, at teksterne har relevans uden for skolen. At skrive gode og forståelige tekster er nemlig en vigtig egenskab at besidde i mange andre sammenhænge end i skoletimerne. 

Træn skriftlighed med autentiske skrivesituationer

Disse opgaver, som kan downloades som hæfter, men kan bruges enkeltvis. De indeholder øvelser med autentiske skrivesituationer, hvor dit barn får mulighed for at træne sin skriftlighed. Dit barn får samtidig mulighed for at stifte bekendtskab med nye typer af tekster, og hvordan disse skrives. Øvelserne er lavet i to forskellige niveauer. Det ene henvender sig til 1. klasse, 2. klasse og 3. klasse (indskolingen), mens det andet er rettet mod 4. klasse, 5. klasse og 6. klasse (mellemtrinnet). Øvelserne til indskolingen indeholder en efterlysning, en fødselsdagsinvitation, et salgsopslag og en turistbrochure. Øvelserne til mellemtrinnet indeholder en efterlysning, en jobansøgning, en invitation, et salgsopslag og en turistbrochure. 

Øvelserne er lavet med henblik på at være både sjove og lærerige for dit barn at lave. Dit barn får mulighed for at være kreativ og bruge sin fantasi, men der er også hjælp og inspiration at hente, hvis dette ikke er dit barns stærke side. Du kan også med fordel hjælpe dit barn i gang for at være sikker på, at dit barn forstår øvelserne korrekt. 

Målgruppe: 1. klasse, 2. klasse, 3. klasse, 4. klasse, 5. klasse, 6. klasse. Indskolingen, mellemtrinnet, dansk.

Mål: Træn skriftlighed. 

ALT materialet på hjemmesiden er underlagt ophavsret og copyright og er til GRATIS brug for private.
Institutioner må bruge materialerne, såfremt i betaler til Copydan. Husk at indberette både kopierne, digitale kopier, print og scanninger når I er udvalgt til at registrere.Kalender til børn

Overblik over ugen og måneden. Fritidsaktiviteter, skiftedag og pligter. 399kr

Vi anbefaler...

Læringspakker sammensat af os! Alt det vigtige du skal bruge til dit barn. Fra 3 år.

Bogstavkort

Kort med plastikoverflade - skriv og visk ud! Meget populære kort fra 99kr.

Piktogrammer til børn

Struktur og overblik med dagsplan og hverdagstavle. fra 299kr.

Lærings-cirkler

Alle huske- og regneregler til matematik, dansk og engelsk samlet. Fra 179kr

Sprogkort

Hjælp til dit barns sprogudvikling - let og sjovt med vores Multi Sprogkort. Fra 3 år.
Scroll til toppen